Faglig rådgiver

Udstilling sat på benene af eleverne i 4.klasse

Kreativitet på display: 5 gode grunde til at fremme elevudstillinger i dine billedkunstforløb

Elevudstillinger kan forvandle et rum til en inspirerende oase med personlige kunstneriske udtryk og samtidig udtrykke et fælles kreativt fællesskab.

Offentliggjort Sidst opdateret

At lade elever udstille deres værker efter endt billedkunstforløb er ikke bare en ekstra aktivitet; det er også en ret givende og berigende oplevelse med flere pædagogiske fordele. Her er fem gode grunde til, hvorfor det er værd at overveje at facilitere elevudstillinger:

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er at dele sine refleksioner om faget, deltage i debatten på det faglige netværk og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

  1. Personlige udtryk og kunstnerisk selvtillid: At skabe og præsentere egne værker i en udstilling giver eleverne en unik mulighed for at udtrykke deres kreative stemmer. Det styrker deres selvtillid og hjælper dem med at opdage den kraft, der ligger i deres individuelle kunstneriske udtryk.

  2. Organisatoriske færdigheder og medansvar: At arrangere en udstilling kræver planlægning, samarbejde og organisatoriske færdigheder. Eleverne lærer at tage ansvar for processen, træffe beslutninger og løse udfordringer, hvilket er værdifuldt for deres personlige og faglige udvikling.

  3. Feedback og interaktion: En elevudstilling åbner døren for direkte feedback fra et publikum. Dette er ikke kun en mulighed for at få anerkendelse, men også for at engagere sig i meningsfulde samtaler om kunst. Eleverne vil opleve, hvordan deres værker påvirker andre og kan forfine deres forståelse af publikums reaktioner.

  4. Skab fællesskab og sammenhold: At samarbejde om at præsentere en udstilling opmuntrer til fællesskab og sammenhold. Eleverne lærer at værdsætte og støtte hinandens arbejde, hvilket skaber et positivt og inspirerende læringsmiljø.

  5. Forberedelse til fremtidig kunstkarriere: For de elever, der drømmer om en karriere inden for kunstverdenen, er det at lave en udstilling en uvurderlig oplevelse. Det giver dem indsigt i de praktiske aspekter af at være en professionel kunstner og kan fungere som et springbræt til fremtidige udfordringer.

Værkerne og de små procesbeskrivelser har eleverne monteret med "lærersnot". De har selv valgt layoutet af værkerne, det eneste jeg skulle gøre, var at minde dem om at træde tilbage og tænke over balancen i deres placeringer.

At lade elever udstille deres værker er ikke bare en afslutning på et forløb; det er begyndelsen på en rejse ind i den kreative verden, hvor deres kunst får plads til at skinne og inspirere. Giv dine elever muligheden for at opleve kraften i deres eget kreative udtryk, og skab sammen en mindeværdig udstilling, der fejrer mangfoldigheden af talenter i dit klasseværelse.

Lad os styrke og inspirere den næste generation af kunstnere gennem elevudstillinger!

På to runde borde har eleverne valgt at lægge duge og sætte små staffelier, så nogle af maskerne kom op i højde. Det gør udstillingen mere interessant og trækker tilskurere ind.