Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Velkommen tilbage

Om få dage åbner skolerne dørene op efter en velfortjent sommerferie. Det gør uden de snærende coronabånd, men med god og sund fornuft med det vi har lært om hensyn og hygiejne. Lad os have fokus på at skabe positive og trygge rum for vores elever. Brug mine gratis opslag til at skabe et positivt rum.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når mine elever begynder i skole igen på mandag, så bliver det med ekstra fokus på at skabe et positivt læringsrum og positive forventninger til hinanden. Det har altid været et fokus, men med coronaskolen, der stadig spøger i hukommelsen, så er der en del reparationsarbejde forud. 

Med sidste skoleårs mange hjemmeskole dage, var det rigtig svært for flere af vores elever, at vende tilbage til den sociale kontekst. De skulle over flere gange vende sig til de lange og skiftende skoledage, skiftende skemaer og lærere, savn af rutiner og klassekammerater, mange elever i små lokaler og de mange regler, når de endelig var i skole.

I 21/22 skal min skole arbejde med trivselshandleplaner i klasseteams og årgangsteams, og der skal løbende evalueres og laves nye handleplaner. På baggrund af alt det, så har jeg støvet mine gamle "Tak fordi..." plakater af, så de kan blive en aktiv og positiv del af det nye skoleår fra start. De er helt jordnære og nemme at inddrage i sin undervisning. (Filen er vedhæftet og indeholder flere end de eksempler, der er vist i indlægget her.)

Hver uge får mine elever i fællesskab mulighed for at udvælge 1-2 fokuspunkter, som vi skal arbejde med i en periode, i alle fag, også i billedkunst. At være en god kammerat og en god skoleelev skal altid være gennemgående. Mine plakater er ikke rettet mod nogen bestemte fag, men i billedkunst kan de bruges i forløb om statements, lamineres og hænges op som streetart... kun din fantasti sætter grænser.

Jeg forestiller mig, at der også bliver mulighed for, at eleverne og jeg kan nominere og uddele de her opslag til elever i miniformat. De kan gives til elever, der udmærker sig særligt ved de forskellige fokusområder i perioden. Jeg holder styr på, hvem der har fået hvad, så jeg kan hjælpe enkelte elever med at leve op til deres potentiale undervejs.

Det vil være et ugentligt og tilbagevendende indslag i vores trivselstime, og jeg er sikker på, at det vil hjælpe dem til at udvikle et endnu bedre fællesskab i klassen, og endnu mere skoleglæde, ved at have fokus på det positive og forstærke det vi vil have mere af.

I er velkomne til at bruge og dele plakaterne, men de må ikke bruges til videresalg eller kommercielt uden direkte aftale med mig.

Rigtig god fornøjelse med skoleopstarten lige om lidt. Og held og lykke med det hele ;)