Blog

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Elever på Privatskolen i Frederikshavn har lavet Kandinskij inspireret cirkler lavet af cd'er, paptallerkner og perleplader.

Kandinskij-cirkler og genbrug af de gamle halv-glemte cd'er

Vi har næsten alle sammen en kasse med gamle, blanke cd'er stående på vores billedkunstdepoter, hvor de bare samler støv. Tina Mandrup Hansen, fra Privatskolen i Frederikshavn, har med sine elever lavet et bud på, hvordan man kan få støvet de gamle cd'er af.

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Jeg har fået lov til at dele Tina og hendes elever lille Kandinskij inspireret cirkelprojekt. Processen var meget enkel, og derfor kan den bruges af alle.
Eleverne fik først et kort oplæg om Kandinsky og hans baggrund. Vis hvem han er, ved evt. at Google ham. Eller vi dem denne Youtube video for børn. Den er godt nok på engelsk, men så kan I tale om den, ved at pause undervejs.

Derefter så de billeder af nogle af Kandinskijs værker, hvor de snakkede om farvebrug, mønster og former. Her var der mulighed for at få repeteret sidste års farvelære og formalfabet. Bagefter skulle eleverne hjælpes ad i par, med at lave en rund perleplade, hvor de skulle tænke i mønster og cirkler. Tina brugte mest makkerpar, fordi de ikke havde perleplader nok. Hun oplevede, at det blev en ret fin samarbejdsøvelse. Der næst har eleverne farvelagt bagsiden af en paptallerken med tusch i farver, som matcher de valgte farver i deres perleplade. Til sidst havde de samlet paptallerken, cd og perleplade med en limpistol. Projektet udsprang af, at de havde en masse gamle cd'er liggende. Tina havde før arbejdet med Kandinskijs cirkler, men oftest som collage i papir. Denne gang ville hun prøve noget nyt. Det sjove med projektet her er, at det først var, da billederne kom op på væggen, det gik op for hende og børnene, at Cd'ernes farvespil gav en ekstra fed detalje til deres billeder.

"Det var en af de der specielle wow-oplevelser i klasseværelset og børnene var bare mega stolte." fortæller Tina.

Tak, fordi du havde lyst til at dele Tina! Hvis du, kære læser, sidder inde med et sjovt, fedt eller bare lærerigt forløb, som du har lyst til at dele med læserne, så send mig en mail på sarahurgaard@live.dk eller en privat besked på Facebook.

Cirkelværker a la Kandinskij