Folkeskolens billedkunstrådgiver

Blog

Forebyg og forbered forsvindingsnumre i dit faglokale

Når skolen har emmeuger, projektuger og klippeklisterdage, så skal den tilsynsansvarlige låse døren til billedkunstlokalet og sidde vagt. Hvis ikke, så skal man være forberedt på, at materialer og redskaber forsvinder i store mængder. Men man kan også forbygge og forberede sig.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens billedkunstrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Sarah Urgaard er Folkeskolens billedkunstrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: sarahurgaard@live.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er et tilbagevendende problem, at billedkunst lokalet er et udsat faglokale, når skolen afholder projektuger, emneuger og andre højtider, som har kreative elementer.

I morgen træder vi ind i december, og den årlige klippeklisterdag står for døren.

Pludselig forsvinder karton, glanspapir og limstifter, for aldrig at vende tilbage til lokalet igen.

Forebyg og forbered

Hvis du er tilsynsansvarlig, så kan du forebygge forsvindingsnumrene ved at forberede dig.

Hvis skolen ikke allerede har et budget til indkøb i forbindelse med projektdage mm. så start der.

Bed din leder om at et budget, så der ikke skal gå penge fra billedkunst fagkontoen. Og NEJ, klippeklister er IKKE billedkunst. Det kan ikke retfærdiggøres, at pengene tages fra fagbudgettet. 

Når du har fået et budget til klippeklisterindkøb, så er næste skridt at forberede dine kolleger.

Meld ud i GOD tid, men ikke så god tid, at de glemmer det, at de skal bestille materialer, hos dig, hvis de skal bruge dem til klippeklisterdagen oa. 

Vi har alle travlt, så hjælp dem,  ved at minde dem om fristen et par dage før.

Bestil varene hjem og fordel dem mellem de der har bestilt.

De der glemmer og snøvler

Vi kender dem alle sammen. De kolleger der har glemt at bestille, eller tror de har god tid, og pludselig er deadline overskredet. Ja, helt ærligt, så har vi nok alle sammen selv været den kollega en gang eller to.

For at hjælpe dem, og samtidig forbygge dine egen faglokale-frustration, så kan jeg anbefale at have et lager med ting, man altid kan låne. Så undgår du også, at give kollegerne dårlig samvittighed når de "kommer til at låne" fra faglokalet.

Det er IKKE materialer, som som står på hylderne i faglokalet. Det er materialer og redskaber, som kan supplere, hvis man løber tør for det basale. Ekstra sakse, to pakker limstifter, lidt stjernestrimler, maling osv.  De skal stå et sted for sig selv. 

Forebyg i 2.

Hvis der er penge tilbage på det budget du fik skaffet, så tøm det! Køb ind til et lager af limstifter, saks oa. som man alligevel altid bruger i lokalet. Hold øje med tilbud i jeres indkøbsaftale. Undgå at købe stort ind lige op til højtiderne, for der handler ALLE ind. Vær på forkant og hav det basale på lager, så du kun skal supplerer med de særlige bestillinger. I sidste ende sparer du både tid og penge.

Rigtig god Klippeklisterdag! Og det er så forhåbentligt sidste gang, at 'Klippeklister' nævnes på det faglige netværk for billedkunst. 😉