Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Hvad er din vision for din madkundskabsundervisning?

Så blev der stille… Børn på fodboldskole og to dage til folkeskolen kalder = to dages Christian-tid.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sommerferien går på hæld, og jeg har faktisk ikke lavet en skid arbejdsrelateret i ferien!

Det har jeg faktisk aldrig prøvet i mine 13 år som lærer. Jeg har altid pussenusset en smule her og der med lidt arbejde i ferierne. 

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Jeg har formået at holde fire ugers ferie uden noget som helst arbejdsrelateret tamtam. 

Jeg er maxklar!

Jeg giver den gas som Björk

Efter at have sendt børnene på fodboldskole var der: ”Oh so quiet” i det lille hjem (ej ondt ment om eget afkom…). 

What to do?

En masse ideer, tanker og 3 kopper kaffe og badutspring i huset senere opstod den pludselige følelse, som Björk må have i denne video. 

Jeg glæder mig ski til at komme tilbage til min elskede madkundskab!

Jeg synes det er vigtigt at sætte sig større og mindre mål i livet, såvel personligt som arbejdsmæssigt. Det holder mig i gang og i konstant udvikling (læs: det kan jo ske, at alle ikke har det sådan). 

Så jeg spurgte mig selv, hvad jeg egentlig vil opnå i dette skoleår?

Sæt dig 3 mål for din madkundskabsundervisning – som Fru Rosenkrantz-Theil & Co. ikke bestemmer

En ting er at leve op til dine arbejdsmæssige krav, som UVM og chefen udsteder, noget andet er de visioner, som DU har for dit arbejde. 

Her følger mine 3 mål:

  1. Det ypperste mål med madkundskab skal være, at inspirere og skabe motivation hos eleverne. Motivation til at gå hjem og lave mad. Eleverne skal finde glæde ved at lave mad. Lets face it… De kan nå at lave meget mere mad i hjemmet og derved få træningen i madlavningen, end jeg kan give dem i skolen (læs: 2 timer om ugen).
  2. Jeg vil have mere faglig skrivning ind i min madkundskabsundervisning. Jeg vil således arbejde på et projekt med ideer til at integrere mere skrivning i madkundskab, uden at tage fokus fra håndværket. Jeg blev inspireret af min tidligere UCN-lærer, Vibeke (læs mere her: https://www.folkeskolen.dk/1870462/vi-har-jo-faglig-skrivning-hvorfor-saa-ogsaa-fagspecifik-skrivning)
  3. Promovere madkundskaben. Madkundskab har et al for blakket ry som et hyggefag. Al for ofte skal jeg argumentere for vigtigheden, fagligheden og relevansen i madkundskabsfaget, når der snakkes med alverdens folk. Alle fag burde jo være hyggelige. Faget er jo, hvad vi, lærere, gør det til. Hvordan kan jeg skabe mere anerkendelse af madkundskabsfaget? 

Således mine bud. 

Kan du sætte 3 mål for din undervisning i det kommende år?

Morale…

Jeg tror, det er vigtigt at koble fra i ferierne.

Jeg er ikke god til det, arbejder på det. 

Det har i hvert fald givet en masse energi til det kommende skoleår! 

Håber du har haft en fantalastisk ferie?

Visionære hilsner 

Christian