Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Første udkast til skema

Challenge accepted!

Hvor mange timers madkundskab kan du tage i træk? Måske skal Folkeskolen.dk finde ny faglig rådgiver i madkundskab i løbet af kommende skoleår?

Publiceret Senest opdateret

Vi går nu en tid i møde, ja nogen er måske allerede godt i gang, med næste skoleårs planlægning. Og de første udkast til skemaerne er stille og roligt begyndt at trisse ind i dueslagene på skolerne.

Jeg er helt tosset med madkundskabsundervisning!

Det er det fag jeg brænder allermest for af mine fag, og jeg underviser i det 10 timer om ugen (ej for at negligere geografi, idræt og skolehavearbejde). Og det passer mig superfint.

Men kan man også få for meget madkundskab?

Første udkast til mit skema. Det er vist nok det man kalder for en røvsparker-torsdag! Mon der kommer til at være et par lærermøder, hvor Hr. Schwann kommer til at glippe en smule med øjnene. Note: på min arbejdsplads underviser vi i hele timer.

Madkundskabs-Ironman!

Altså jeg har da prøvet at løbe maraton og alverdens lange stroppeturer i det danske forsvar - og have en gravid kone – to gange;-). Måske torsdag næste år kan blive noget i den dur?

En ting er sikkert, madkundskab er det ultimative fag at navigere og tøjle kaos i. Hvis du kan navigere og tøjle madkundskabsundervisning og komme ud på den anden side med nogenlunde energi, kan du ski komme igennem hvad som helst.

Eller sagt på en anden måde, madkundskab er faget, hvor du skal tøjle og styre kaos. Og hvis du kan det, er det det fedeste fag!

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Yes-man

Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert.

Jeg er, næsten, altid klar på en udfordring, og denne lyder faktisk spændende. Ja, vi kan jo næsten kalde det forskning i hvad den menneskelige/madkundskabslige krop kan holde til.

Kan man overhovedet holde til seks timers madkundskab i streg?

Jeg har i år haft 4 timers madkundskab i streg, og det er gået fint. Meeen der er da torsdage, hvor jeg måske er en smule mere træt en de andre dage i ugen…

Som sagt første udkast

Nu er det som sagt kun første udkast til skemaerne, hvor der er en masse andre ikke-madkundskabs-relevante ting, som skal gå op for skemalæggeren. Der er mange ting, som kan nå at ændre sig endnu.

Jeg har meget to lyttede ledere/skemalæggere, men jo mere jeg tænker over det, tænker jeg at kaste mig ud i det.

Hvad gør I hos dig, og hvordan har du det med skemalægning og madkundskab?

Så lad mig endelig vide, hvor mange timers madkundskab om dagen og ugen du foretrækker?

Fortsat god fars dag:-)

Madkundskabslige hilsner

Christian