Blog

Madtanken Rabarbergården Madkulturen

Hvor er madkundskaben om 4 og 10 år? Giv mig DIT bud!

Madtanken – på tur til Rabarbergården

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens madkundskabs-
rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Afgang Svenstrup J kl. 07:08.

Ankomst Holløse St. kl. 13:42.

Madtanken Rabarbergården Madkulturen. Note: Karen Wistoft er den vildeste rejseguide, som tilsyneladende kan guide folk hurtigere rundt i Nordsjælland end Rejsenplanen!

Så har jeg vist nok også kørt tog nok for en dag!

Vi var til samling med Madtanken på Rabarbergården i Holløse, Nordsjælland.

Madtanken Rabarbergården Madkulturen

Louise og Thomas Køsters økologiske landbrug og restaurant dannede idylliske rammer og teamet fra Madkulturen havde planlagt godt vejr. Whats not to like?

The Avengers of Home Economics!

Hold nu kæft en samling af madmæssige superhelte!

Madtanken Rabarbergården Madkulturen

Madtanken er en tænketank under Madkulturen. Her har man samlet en hulens masse forgangspersoner i forskellige dele af vores madkultur; fra såvel den private som den offentlige sektor.

Formål: At komme med forslag til, hvordan vi kan arbejde med vores madkultur i de forskellige grene af vores samfund. Det handler om madkundskab, spisekultur på skolerne og skolemad. Og ikke mindst, om at få øjnene op for de livsvigtige praksisfag i fødevarebranchen.

Læs mere om Madtanken her: https://www.folkeskolen.dk/kobenhavn-kommune-madkundskab-valgfag/ny-taenketank-maden-i-skolen-skal-loftes/4638171

Madkundskaben

Jeg var i gruppen for madkundskab.

Dagens agenda var at få dannet en masse holdninger omkring madkundskabsfaget samt drøfte hvilken retning, som faget skal bevæge sig.

Der blev set på, hvor faget var i morgen, om 4 år og om 10 år. Holdninger som skal danne rammer for kommende anbefalinger.

Dette vil i snarest fremtid munde ud i nogle anbefalinger.

Nå ja, og så svingede ham der fødevareministeren forbi og var med på en lytter. Måske gutten allerede kan tage nogle af anbefalingerne med videre på Borgen?

Madtanken Rabarbergården Madkulturen

Hvad tænker du?

Som tidligere nævnt, skal der nok komme anbefalinger. Men jeg er også lidt nysgerrig på dine tanker!

Så, hvor mener du madkundskabsfaget skal bevæge sig hen i morgen, om 4 år og om 10 år?

Er der bestemte tiltag eller indhold, som du mener skal tænkes ind i faget.

Madtanken Rabarbergården Madkulturen

Kom endelig med dit bud! Madtanken kommer hele vejen rundt – så glæd jer til at følge deres anbefalinger.

Læs mere om Madtanken her: https://www.madkulturen.dk/madtanken/

Madkundskabslige hilsner

Christian