Læs mere fra bloggen: Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Hvor er madkundskaben om 4 og 10 år? Giv mig DIT bud!
Madtanken – på tur til Rabarbergården
Afgang Svenstrup J kl. 07:08.
Ankomst Holløse St. kl. 13:42.
Så har jeg vist nok også kørt tog nok for en dag!
Vi var til samling med Madtanken på Rabarbergården i Holløse, Nordsjælland.
Louise og Thomas Køsters økologiske landbrug og restaurant dannede idylliske rammer og teamet fra Madkulturen havde planlagt godt vejr. Whats not to like?
The Avengers of Home Economics!
Hold nu kæft en samling af madmæssige superhelte!
Madtanken er en tænketank under Madkulturen. Her har man samlet en hulens masse forgangspersoner i forskellige dele af vores madkultur; fra såvel den private som den offentlige sektor.
Formål: At komme med forslag til, hvordan vi kan arbejde med vores madkultur i de forskellige grene af vores samfund. Det handler om madkundskab, spisekultur på skolerne og skolemad. Og ikke mindst, om at få øjnene op for de livsvigtige praksisfag i fødevarebranchen.
Læs mere om Madtanken her: https://www.folkeskolen.dk/kobenhavn-kommune-madkundskab-valgfag/ny-taenketank-maden-i-skolen-skal-loftes/4638171
Madkundskaben
Jeg var i gruppen for madkundskab.
Dagens agenda var at få dannet en masse holdninger omkring madkundskabsfaget samt drøfte hvilken retning, som faget skal bevæge sig.
Der blev set på, hvor faget var i morgen, om 4 år og om 10 år. Holdninger som skal danne rammer for kommende anbefalinger.
Dette vil i snarest fremtid munde ud i nogle anbefalinger.
Nå ja, og så svingede ham der fødevareministeren forbi og var med på en lytter. Måske gutten allerede kan tage nogle af anbefalingerne med videre på Borgen?
Hvad tænker du?
Som tidligere nævnt, skal der nok komme anbefalinger. Men jeg er også lidt nysgerrig på dine tanker!
Så, hvor mener du madkundskabsfaget skal bevæge sig hen i morgen, om 4 år og om 10 år?
Er der bestemte tiltag eller indhold, som du mener skal tænkes ind i faget.
Kom endelig med dit bud! Madtanken kommer hele vejen rundt – så glæd jer til at følge deres anbefalinger.
Læs mere om Madtanken her: https://www.madkulturen.dk/madtanken/
Madkundskabslige hilsner
Christian