Faglig rådgiver

Madkundskabsbibliotek

Et lille madkundskabsbibliotek

En god kollega prikkede mig lige forleden… Nu må jeg heller spørge alle andre…

Publiceret Senest opdateret

Og hvad skal der så spørges om?

Jo, det skal jeg sige dig! Bøger!

Inspiration til madens verden kan nemlig komme fra mange afskygninger.

 

I disse digitale tider, kan det jo næsten virke romantisk, hvis ikke oldnordisk, at finde en fysisk bog frem i undervisningen.

Madkundskabsbibliotek

Men med et par hylder, en røvfuld bøger og lidt blandet plakater, kan du komme i gang med at skabe et fedt og inspirerende madkundskabsmiljø omkring faglokalet.

 

Hvis madkundskaben skal blomstre på skolen, handler det også om at skabe nogle spændende og iøjnefaldende omgivelser. Bevares, nogle gange findes madkundskabslokalet afsindigt – som fx mit madkundskabslokale. Her ligger lokalet for enden af en gang, hvor der ikke er megen trafik. Ikke desto mindre kan du sagtens arbejde i at skabe en masse inspiration i området omkring lokalet. Så er der en masse madmæssige indtryk, når eleverne nærmer sig madområdet.

Folkeskolens madkundskabs-
rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Og her kan bøger også noget!

 

Inspiration!

Bøgerne kan give ideer og inspiration til alverdens måltider.

Jeg ved ikke med dig og din undervisning, men jeg arbejder meget med frie og kreative opgaver i madkundskab som valgfag. De fleste af mine forløb afsluttes med en opgave med diverse benspænd, som er udformet som prøveoplæg = træning til prøven – men også undervisningsgange, hvor eleverne får en hulens masse medbestemmelse og mulighed for at være kreative i ideer og praktisk udførsel.

Og her kan bogen altså noget, selv om internettet er opfundet.

 

De kan også bare skabe en hyggelig frikvartersstund, hvor man sidder på en bænk og kigger i en bog med mad.

 

Aula og kollegaer

Spørg dem!

”Har du nogle gamle kogebøger, som alligevel skal ud”? Jamen så kan de ofte faktisk få nyt liv.

En hurtig Aula-besked til kollegaerne, wait and see. Respons incoming…

 

Nu er jeg jo i en proces, hvor jeg og min makker er ved at bygge faglokalet op med grej og madinspiration, og så er det bare ekstra dejligt, når det er en kollega, som kommer til mig og spørger, om vi vil aftage lidt forskellige bøger. Og i dette tilfældig fede og fine bøger.

 

Vi har nu fået et par fine bøger til vores lille forrum til madkundskabslokalet, hvor der stille og roligt skabes et madkundskabsmiljø med masser af inspiration til kokkerier.

 

Madkundskabslige hilsner

Christian