Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Omikron versus madkundskabsundervisning?

Let get ready for the main event! In the blue corner, Christian The Domestic Science Champ! In the red corner, The Stone Cold Vira Omikron!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeps, det kunne lyde som optakten til årets Heavyweight Champion bokseevent. 

Men det er bare mig, som snart skal på arbejde igen. 

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Uvisheden er tilbage…

I dag, mandag, har jeg fjernundervisning; på torsdag og fredag (hvor jeg har fysisk tilstedeværelse i madkundskab), er det ligegyldigt med smitte.

Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg møder ind til.

Der er ingen tiltag til hverken jeg eller mine elever.

Jeg ved bare, at der er fysisk undervisning på onsdag. 

Undervisningsministeren siger, at alt er fint på onsdag. Det har hun sagt i Jyllandsposten. Hmmm…

Hvor er respekten og sikkerheden og hensynstagende for læreren? 

Specielt den praktiskmusiske lærer, som fx madkundskabslærer, er blandet med flere elever på en årgang ad gangen.  

Jeg har mange berøringsflader, tæt kontakt og ser ualmindelig mange elever om dagen. Bevares, det er en del af mit arbejde, og jeg elsker det. 

Vi vil jo gerne undervise i vores fag – det vil jeg da i hvert fald gerne. Men hvor er grænsen for vanvid og gennemførelse af undervisning? 

Skal jeg bare have Omikron?

Tja, det skal jeg vel.

Og er det så, så forfærdeligt? 

Det ved jeg heller ikke, da jeg ikke tror, at jeg har haft Covid endnu. Jeg havde ikke op til jul, hvor det var ekstra populært at blive testet.

Før jul var Omikron noget værre noget, som kunne lukke hele landet ned. Nu er det noget, som vi bare skal leve med. Og måske er det det? 

Modsat var juleferien fandme kort i år! Så måske en mild omgang Omikron kunne give en uge i karantæne. Måske denne uge kunne blive i et sommerhus? Det er måske paradoksalt at skulle omtale Omikron og en evt. battle hermed på denne måde, men ikke desto mindre er det det, som jeg bliver stukket i udsigt.

Nøj, hvor savner jeg handling fra ledere højere oppe i system.   

Jeg er tilsyneladende blevet så gammel, at jeg har fået tilbudt tredje stik – og det napper jeg i morgen, tirsdag. Så er jeg action-packed til onsdagens komme i den danske folkeskole - og en epic battle med Omikron! 

Giv os nu noget information. 

Kom nu med nogle tiltag til at battle Omikron i skolen.

Jeg er spændt på, hvad ugen bringer. Prøvevalgfagene bliver jo nok "lukket".

Madkundskabslig hilsner

Christian