Folkeskolens madkundskabsrådgiver
Blog
Pimp dit madkundskabslokale – små faglige lærreder
Hvordan kan vi skabe lidt mere stemning i et faglokale som madkundskab?
Som også nævnt i https://www.folkeskolen.dk/1873551/pimp-dit-madkundskabslokale--tavlen-aka-menuen, er der flere måder, vi kan arbejde med at gøre vores faglokale lidt mere spændende og indbydende.
Her følger et bette bud fra mig, som går en smule i tråd med tavlen fra ovenstående link.
Det er nemt og billigt!
Små lærreder, tavlelak og kridttuscher. Og en lille malerulle.
Du kan reelt skrive hvad som helst på dine små skilte til lokalet. Her en smule om kulhydrater.
Her en strukturformel på vanillin. Hvor meget madkemi skal vi arbejde med? Jeg tænker vi er kommet en smule, hvis eleverne har hørt ordet strukturformel og måske fået det visualiseret.
Man kan ikke få nok Maillard! Vi starter med Maillard-reaktioner i 6. klasse i min undervisning. Her en lille reminder til det der kickstarter processerne.
Et par grundjævnemetoder kan også pryde, således vi kan lave vores sovs!
Paneringsrækkefølgen! Ikke det sundeste, men helt klart en favorit blandt mine elever.
Således et par bud på, hvad der kunne stå på skiltene. Mulighederne er mange.
For mig er det vigtigste at skabe lidt madkundskabsfaglig stemning. De små skilte fungerer som små reminders til den teori, de metodeteknikker og de råd eleverne får i undervisning.
Lærrederne kan skaffes billigt i hobbybutikker og sikkert endnu billigere på skolens lokale indkøbsaftale. Mindes at have givet 10 kroner lærredet.
En bøtte tavlelak kan fås til ca. 150 kroner.
Kridttuscher kan fås til ca. 250 kr.
De sidste to dele koster en smule, men har en god "levetid".
Sådan gør du
Frem med lidt aviser.
Mal med tavlelak på lærrederne og lad tørre i et par timer.
Frem med kridttuscher og skriv en masse forskellige råd og faglige inputs på skiltene i forskellige farver.
Jeg har 20 skilte fordelt på 4 længere vægge i lokalet.
Så hvordan skal et madkundskabslokale se ud? Og skal det have en bestemt stil?
Hvad gør du for at skabe lidt mere faglighed og madstemning i dit madkundskabslokale?
Madkundskabslige hilsner
Christian