Blog

Madkulturen

Jeg stemmer på…

Hvem skal vi stemme på – ud fra madkundskabsperspektivet?

Publiceret Senest opdateret

Så er det i morgen det går løs!

Den politiske kongekabale skal gå op, og vi skal have fundet ud af, hvem der skal styre landet de kommende fire år – eller skifte ministerposter hele tiden…

Er du i tvivl ligesom jeg?

Jeg ser meget på hvem der reelt set vil skolen – og specielt madkundskaben.

Og selvfølgelig også en masse andre ting, men med mine arbejdsbriller helt klart madkundskaben og folkeskolen.

Her havde jeg bl.a. håbet på at støde på steder, artikler osv., hvor politikere havde en holdning til vores madkultur.


Jeg kender tilfældigvis en masse kloge mennesker, som har lavet en masse arbejde omkring netop vores madkultur.

Folkeskolens madkundskabs-
rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Men det kommer til at kræve lidt mere research for mig at finde frem til dette i politiske holdninger. Note: skulle jeg have været inde og gennemlæse samtlige partiers hjemmesider?

Jeg synes nemlig, at det er fjernsyn jeg har set med politikere, handler mere om at udstille hinanden, fremhæver hinandens svagheder og en masse fluffy-bullshit. Jeg må bare kende, at jeg ikke er god til at se politikere i fjernsynet. Så jeg søger på nettet. Hvad mener I? Har I en holdning til folkeskolen? Har I en holdning til madkundskab? Har I en holdning til vores madkultur?

Jeg har søgt en smule på nettet

Og jeg synes faktisk det er en smule skræmmende, at der ikke er mere skolepolitik, som fylder i debatter, artikler osv., når man søger relativt målrettet.


Bevares, jeg kan godt søge lidt mere på nettet, men finder det stadigvæk rystende, at jeg alligevel ikke finder mere på de første sider ved søgning på; hvem vil folkeskolen til valget?

Tja, jeg har det efterhånden ligesom nedenstående satiriske link, når det kommer til valg og politik.

Har du læst: https://www.folkeskolen.dk/folkeskolen-nr-18-2022-folketingsvalg-2022-uskolet/guide-stadig-i-tvivl-om-hvem-du-ikke-skal-stemme-pa/4682499

De skylder mig stadig en månedsløn…

Hvor om alting er, så fylder vores madkultur tilsyneladende ikke ret meget i vores politiske debat i vores samfund i dag. Hverken i forhold til hvor stort et kendskab til mad, vi vil give vores børn og elever i folkeskolen, eller hvor meget vi egentlig gøre for vores madkultur generelt.

For at spare dig for en masse internetsøgning, tør jeg godt påstå, at vi er ved at ændre vores madkultur, kan spare en masse penge på en masse forskellige områder i vores samfund, som relaterer til vores kost. Det hele starter med mere madkundskab i folkeskolen.

Men det handler åbenbart mere om mink, skandaler, personligheder og om at sige en masse uden at love noget og eventuelt vaske lidt hænder.

Dette var nok mit mindst konstruktive og positive indslag på folkeskolen til dato, men bliver også en smule harm, når det fag jeg har så kært, og den madkultur jeg så gerne vil bidrage til, bliver negligeret i sådan grad.

Nu håber jeg, at vi kan komme på den anden side af valget, og at der kan blive fundet undervisningsminister og en fødevareminister, som både vil vores folkeskole og vores madkultur.

Godt valg derude.

Madkundskabslige hilsner

Christian