https://madkundskab.nu

Ses vi til generalforsamling i Foreningen for madkundskab?

Foreninger er vigtige. Eller er de?

Offentliggjort

Jeg stødte for en rum tid siden på en artikel, som gik i mit foreningshjerte.

https://www.folkeskolen.dk/dlf-religion/debat-er-du-medlem-af-en-faglig-forening-er-din-skole/4687845

Mette Tunebjerg beskriver kort og godt mange af de problematikker, som vi står over for i Forenings Danmark – her selvfølgelig ud fra et skoleperspektiv og i hendes tilfælde religion.

Mange problematikker som jeg har kunnet nikke genkende til i mine 10 års frivillige arbejde i den lokale håndboldklub.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at dele sine refleksioner i indlæg, deltage i debatten på det faglige netværk samt være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: 
christian@domesticscience.dk

Lang historie kort, for få medlemmer og for få til at løfte.

 

Der er selvfølgelig forskel på en lokal håndboldklub og en madkundskabsforening, da jeg på generaliserende vis vil tillade mig at sige, at de fleste går ind i sportsforening for deres børns skyld.

 

Ud fra netop denne tankegang, ved jeg pt. simpelthen ikke, hvorfor man skulle vælge sig ind i Foreningen for madkundskab?

 

Men jeg er nysgerrig på hvorfor, og hvad forening kan gøre for dig og mig!

 

Et lille prik

Da formanden, igen, spurgte om jeg kunne være interesseret i en suppleantrolle, tænkte jeg at tiden var moden. Eller sagen er egentlig den, at jeg op til dette skoleår stoppede som udvalgsmedlem, håndboldtræner og divisionsspiller (sidstnævnte, prøver på...), plus det løse i den lokale forening. Jeg trak stikket, og nu var det tid til ikke at have alverdens forpligtigelser hængende over hovedet. For som komiker Jacob Taarnhøj siger om foreningsarbejde: ”Det første man finder ud af om frivilligt arbejde er, at det er meget lige som normalt arbejde…”. https://www.youtube.com/watch?v=8zoXM2qab8I

Der har simpelthen været for mange bolde i luften;-P

Men det er der ikke mere.

Så nu prøver vi!

 

Du kan egentlig hente en del inspiration til undervisning og dit virke som madkundskabslærer på: https://madkundskab.nu

 

Hvad bringer fremtiden for faglige foreninger?

Hvor ser du Foreningen for madkundskab i din hverdag?

Hvad kan den gøre for dig?

Hvad kan du gøre for den

Vi kommer nok aldrig uden om, at der var nogen som sparkede lærerne gevaldigt i løgposen for nogle år tilbage. Bevares, det er også ved at være nogle år siden. Og det var ikke en af de der spark, hvor man i bedste religiøse-Jesu-style vender den anden kind til.

Der er blevet brændt broer fra politikerne og deres kumpaners side, og jeg vil altid kunne forstå folk, som ikke vil folkeskolen mere, end at det bare er deres arbejde.

Dette kombineret med, at vi lever i et samfund, hvor det altid handler om ”hvad får jeg ud af det?”. Du kan ski ikke se dig fri af, at du har eller tænker sådan.

Jeg gør det, og jeg tror også, jeg gør det mere, end jeg lige tænker over. Igen, det frivillige arbejde i håndboldklubben. Hvad får jeg ud af det? Jeg får et super godt tilbud til mine børn, og jeg får venskaber for livet. Temmelig fede ting og argumenter.

Indkaldelse til generalforsamling i Vejle.

 

Igen, kan dette mindset nok ikke overføres en-til-en til Foreningen for madkundskab, men kunne jeg få nogle fællesskaber, en sparring, nogle inputs etc. gennem en faglig forening?

Mulighederne kan være mange. 

 

Jeg dribler i hvert fald til Vejle d. 8. november og ser det dersens madkundskabsforening an med noget suppleantrolle, hvor der så er generalforsamling d. 9 november.

 

Kommer du?

 

Madkundskabslig hilsner

Christian