Blog

Se mere på det madkundskabsfaglige netværk

Godt nytår

Vi er kommet til den tid på året. Vi kunne kalde det midtvejsevalueringen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Folkeskolens madkundskabs-
rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Og dog…

For nok går et skoleår skævt af ”den menneskelige” kalender, da vi i skoleverdenen bevæger os fra august til juni. Alligevel er årsskiftet en tid, hvor vi gør tingene op i vores liv.

Hvor er vi kommet til?

Hvad har vi nået?

Burde, eller for den sags skyld, skal vi nå det?

Hvor vil vi hen, såvel psykisk som fysisk?

Hvad bringer det nye år?

Hvad håber du det bringer?

Hvad har året bragt?

Det er blevet til lidt af hvert; et sted mellem 24-30 indlæg om op og ned i madkundskabens forunderlige verden. Så lidt er der da sket på det faglige netværk for madkundskab.

Se mere på det madkundskabsfaglige netværk


Her vil jeg anbefale at følge mere her, hvis du er nysgerrig: https://blog.folkeskolen.dk/folkeskolens-madkundskabsrdgiver

Folkeskolens hjemmeside har fået nyt et design, og man har lige skullet vænne sig til at navigere heri. Men hvis/når man lige tager sig tiden hertil, finder du alverdens spændende artikler og faglige inputs (ikke kun madkundskab).


Af fine features kan her nævnes, at der er et nemt overblik til at navigere ind det ”rigtige” netværk for dig i den lille grå firkant midt på siden for det madkundskabsfaglige netværk. Herfra kan du navigere yderligere ud i madkundskabsfaglige relevante blogs.


Et par nedslag i mit år

2022 har også været lidt af et år på den mere personlige side.

En masse spændende møder og oplevelser er det blevet til med Madkulturens Madtank. Dette arbejde har givet mig ekstra håb for madkundskaben som helhed. Der er nogle kræfter derude, som vil madens verden og vil bringe den i fokus.

2022 var også året, hvor jeg kunne skrive oplæg-/foredragsholder på cv´et. Et par kurser om hvordan vi kan skabe en rød tråd i madkundskabsfaget er det blevet til. Det er spændende at komme ud og møde madkundskabslærere og deres udfordringer, og hvordan vi kan tackle disse.

Sidst men ikke mindst har 2022 været et år med masser af ideer, faglige artikler og undervisningsforløb. Alt sammen materiale, som vi skal have skudt ud i systemet, således det forhåbentligt kan være med til at skabe en vis fokus på madkundskaben.

Det kommende år

Jeg håber på et år med masser af faglige og pædagogiske udfordringer. Udfordringer som kan flytte mig personligt. Men hvordan skubber udfordringer os? Hvad skal der til for at vi flytter os personligt? Det er vel både en psykisk og nogle gange også en fysisk proces, at vi flytter os fra et sted til et andet? Det er jo potentielt set et helt nyt blogindlæg.

Jeg håber at 2023 bliver et år, hvor der bliver plads til at kører en masse rutiner i stilling. Madkundskabsfaget er stadig nyt, da den sidste prik over i´et stadig mangler – pga. det hersens pandemi-halløj.

Jeg har i mange år været spændt på, hvordan min undervisning reelt set stiller eleverne til prøven. Jeg kan sagtens argumentere for og bilde mig ind, at undervisningen er god, men kan den blive bedre ift. at give og gøre eleverne endnu mere klar til prøven? Sommeren 2023 bliver vi klogere.

Hvad håber du at det nye år kommer til at bringe dig og din madkundskab?

Hvad har dit år bragt?

Hvad håber du det nye år bringer på Det faglige netværk for madkundskab?

Giv mig endelig et praj i kommentarfeltet; måske der kan sætte fut i noget.

Godt nytår og madkundskabslige hilsner

Christian