Blog

En hurtig søgning på YouTube og filmen er frit tilgængelig.

En vidunderlig kartoffel – En sand klassiker

Eller eventyret om den vidunderlige kartoffel. Old school madkultur

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens madkundskabs-
rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Jeg fik lige et major flashback til barndommen, da jeg i fredags startede et miniforløb om kartoflen op med mine mellemtrins k-klasseelever. Jeg mindes at have set denne film i børnetimen på DR, hvor den er blevet vist adskillelige gange.

Nu om dag er den fast på min undervisningsplan for 6. årgang.

En hurtig søgning på YouTube og filmen er frit tilgængelig.

Det er et forløb, som egentlig tager udgangspunkt i indholdsområdet fødevarebevidsthed. Men som så ofte kan madkundskabsfagets emner og forløb krydse og dele indholdsområderne.

Mine eleverne skal således lære om kartoflen, og her er kan denne 22 minutter lange film give eleverne et ganske fint indblik i historien bag kartoflens fremgang, modgang og medgang.

 

Denne første gang lavede vi sunde og usunde pommes frites og så filmen. Det var det, vi kunne nå på 2 x 45 minutter.

 

Næste gang skal vi arbejde med forskellige kartoffeltilberedninger, som bliver til en lille kartoffelbuffet på klassen.

 

Find miniforløb her: https://www.domesticscience.dk/opskrift/mini-intro-kartoffel-forlob/?preview_id=7224&preview_nonce=3d3a186877&preview=true

 

 

Madkundskabslige hilsner

Christian