Blog

Så er muligheden her – Madkundskabskursus!

Og det koster gratis! Og som skrevet i tidligere indlæg, kan vi Nåårjyder godt lide gratis ting

Publiceret

Folkeskolens madkundskabs-
rådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Jeg har før, måske, sandsynligvis, ageret, virket eller givet opført mig som en let bitter ældre madkundskabslærer (læs: det går i hvert fald i den retning… altså med alderen…), når det kommer til efteruddannelsesmuligheder for madkundskabslærere.

Der har ski ikke været mange bud, hvis du spørger mig.

 

Efteruddannelse i min optik

Jeg kan godt lide at tage på dagskurser og få lidt inspiration. Men de flytter mig ikke mega meget som lærer. Jeg bliver ikke en synderlig dygtigere lærer.

Det gør uddannelse over tid, hvor du er i et loop, hvor du arbejder med et eller andet fokus, hvis du spørger mig.

Jeg tænker her tilbage til min tid på UCN, hvor jeg f.eks. fordybede mig i æstetiske læreprocesser i madkundskab, og hvordan jeg dengang kunne integrere disse i min undervisning i forbindelse med bachelorskrivning og praktikophold. Her flyttede jeg mig. Jeg tænker ligeledes på den 1/6 diplomuddannelse over et år, hvor jeg tog praktikvejlederuddannelsen. Her flyttede jeg mig.

 

Men hey!

Nu har Madkulturen ski noget på tapetet!

Det kaldes tilsyneladende for et aktionslæringsforløb.

Der bliver arbejdet ned i de fire indholdsområder i uddannelsesforløbet.

Det bliver et forløb, hvor der veksles mellem kursusdag, webinar og udvikling af egen praksis.

Det lyder fandme spændende!

 

Jeg synes i hvert fald at kunne spotte nogle af de elementer, som jeg netop, ovenstående, har givet udtryk for er vigtige i vores efteruddannelse som lærere.

Det er selvfølgelig mit subjektive syn på sagen ift. efteruddannelse og udvikling. Men jeg synes virkelig, og nære håb om, at Madkulturen har fat i den lange ende her.

 

Jeg tror det her kan blive megagodt!

 

Du skal selvfølgelig bare lige have trykket din skoleleder på maven ift. vikardækning…

 

Du kan læse meget mere her og tilmeld dig: https://www.madkulturen.dk/madaktion/

 

Madkundskabslige hilsner

Christian