Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Nyt madkundskabslokale? Afsnit 1

Over den kommende tid, måske et skoleår, vil jeg lave en lille sideløbende ”madkundskabskrønike” om udviklingen i byggeprocessen af madkundskabslokalet på min arbejdsplads.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Og hvorfor så det?

Jo, jeg ser for meget YouTube! 

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Måske al for meget – og dog, for man kan saftsuseme lære mange ting ved at se instruktionsvideoer på YouTube af alverdens ting og sager (måske jeg bare er et visuelt lærende menneske?)…

Dernæst har jeg kunnet læse, hvordan den ene efter den anden madkundskabslærer praler af, at han/hun skal have nyt lokale. Men mange spørger til processen, valg af materialer osv. Måske jeg kunne synligøre processen og de løbende mange valg der følger, når man skal have et nyt madkundskabslokale. 

Og så er der altså bare et eller andet fascinerende i at følge en byggeproces; om det er på skrift og i billede eller på video. 

Ingen madkundskabsrelevans – what so ever…

Jeg har som sagt fået en tosset mani med at se videoer på YouTube af amerikaner og canadier, som bygger bjælkehytter og cabins fra bunden. Dybt fascinerende! 

Kunne jeg tage denne berettende tanke med ind i denne beskrivelse?

Denne tegning siger meget godt, hvor gammelt mit madkundskabslokale er! Stregtegninger...

Kontakten er skabt

Nu har jeg taget kontakt til et firma, som har fået tilsendt ovenstående hieroglyffer på papyrus af lokalet. 

Visionen

Jeg håber at kunne få skabt et industrikøkken, hvor der er plads til mit lidt frankofile bistro-wannabe-look. 

Jeg tænker et køkken som er nemt at holde rent. 

Jeg tænker stålborde, hvor Rengørings-Finn kan komme helt ind under og gøre sit allerede super gode arbejde. 

Jeg tænker at have lidt opbevaringsplads i selve køkkenerne. 

Jeg tænker blus og oven i køkkenerne. 

Hvad tænker du?

Fortsættelse følger snarest…

Stay tuned!

Mange Byggemand-Bob-hilsner

Christian