Geografi

Blog

Kampen mod madspild - En stille revolution?

Med åbningen af det første "sociale supermarked" i København er kampen mod madspild på få år bevæget sig fra en lidt underlig undergrundsbevægelse, til noget langt de fleste kan engagere sig i.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For 5-6 år siden kom jeg til at sige noget til nogle venner, som jeg stadig bliver drillet med. Jeg sagde at jeg havde sympati for “skraldere”, altså folk som finder kasseret mad i containere bl.a ved supermarkeder. Måske var det min måde at formulere mig på, men mine venner fik ihvertfald det indtryk at jeg selv var klar til at hænge med enden i vejret i en ulækker container.

Drilleri eller ej, så gjorde denne situation mig opmærksom på vores kæmpe madspild i Danmark. Siden da har jeg kunnet følge med i hvordan denne lidt underlige sag som ingen rigtigt gav opmærksomhed, er blevet noget jeg ser hver eneste gang jeg er ud og handle ind.

De fleste supermarkeder har idag enten hylder til varer der er tæt på udløbsdato, eller specielle prismærker med nedsat pris. Bare idag sparede jeg penge på en pakke kødpølse og en A38. Og jeg går specifikt efter disse varer, hvis jeg ved at jeg får brugt dem.Denne erfaring vil jeg helt sikkert tage med mig ind i min geografiundervisning. Vi snakker allerede om bæredygtighed, økologi, fattigdom, fødevareproduktion m.v og i de nyeste undervisningsportaler er det også medtagetDen vigtigste lektie, som jeg vil vove at give videre til mine elever, er at vi som samfund sagtens kan løse udfordringer uden at alt skal besluttes på højt politisk plan. Men vil det ses som indoktrinering?http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-02-20-nyt-supermarked-slaar-doerene-op-koeb-din-mad-til-halv-prishttp://www.stopspildafmad.dk

Geografi

Tilføj beskrivelse