Tysklærerforeningen for grundskolen

Blog

Fiktion eller fakta? Antorini: Tysk fra 0. klasse i hele Danmark

Tysklærerforeningen for Grundskolen (TLFG) erfarer, at undervisningsminister Christine Antorini har ladet sig inspirere af Tønder kommune, der efter sommerferien indfører tysk fra 0 klasse. ”Jeg agter efter valget, såfremt vi bevarer regeringsmagten, at arbejde på en bred politisk tilslutning til mere tysk i grundskolen”, forlyder det fra undervisningsministeren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

http://fil1Christine Antorini uddyber sine synspunkter. Tønder kommune har taget det første skridt, og det ville være rart, om andre kommuner fulgte Tønders eksempel, hvor timetallet blandt andet finansieres af den understøttende undervisning.

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Tyskland er vores væsentligste samhandelspartner. Jeg har med handelsminister Mogens Jensen drøftet problematikken, og han har over for mig givet udtryk for, at der i øjeblikket arbejdes på, at det væsentligste samhandelsmarked, der indtil nu er området nord for Hannover, udvides, så vi fordobler vores eksport ved at inddrage både forbundslande syd og vest for Hannover.

Det er samtidig vigtigt, at vi kan kommunikere med vore nærmeste naboer, og der skal derfor sættes ind med flere timer og øget mundtlig og skriftlig træning, så vore elever bliver de bedste til tysk i hele Europa. Vi skal kunne opnå positiv kontakt og kulturel udveksling gennem sociale medier, udvekslingsrejser og global forståelse, så vi når ud i alle fire hjørner af det tysktalende sprogområde.

Finansminister Bjarne Corydon har over for mig lagt vægt på, at der bevilges midler, så de enkelte skoler kan afholde fagligt-pædagogiske kurser i faget enten i foreningsregi eller på undervisningsmiddelcentrene, der dækker hele landet. Vi kan også på den måde sætte et plaster på såret over for de mange skoler, der er blevet klemt på videreuddannelsesområdet af lov 409, har han understreget over for mig.

Stod det til mig, ville jeg gerne gennemføre ordningen med tysk fra 0. klasse dags dato (1. april red.), men ting tager tid, og inden vi ved af det, er valget overstået, og så må vi se at komme videre, slutter undervisningsministeren.