Tyskbloggen

Blog

Musik og bevægelse skal der til!

Fra den 7. april til den 17. april besøger lærer, sanger og entertainer Uwe Kind danske skoler. I den første uge på Sjælland og i den efterfølgende uge har jyderne fornøjelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

#Fil 1

Tyskbloggen

På Tyskbloggen blogger på skift medlemmer af Tysklærerforeningens bestyrelse.

Uwe Kind har allerede i mange år været kendt for sin undervisningsmetode ”SingLing”, der består af at kombinere kendte melodier med grundlæggende sproglige udtryk. Her et eksempel på en af Uwes første sange på melodien

“O, When the Saints”:

 “Der blaue Bus. 

  Ein blauer Bus. 

  Ich  sehe einen blauen  Bus

  Ich fahre mit dem blauen, blauen,

  Ich fahre mit dem blauen Bus"

Da succesen var i hus, udkom materialerne: ‘O, Susanne Ja Konjugier für mich” - “Eine kleine Deutschmusik”, “Deutschvergnügen” og sidst, men ikke mindst  "LingoTech": http://www.lingotech.net/german

På hjemmesiden kan man se og købe lærervejledninger til mange af bevægelsessangene, men skriver man på YouTube Uwe Kind i søgefeltet, dukker der mange muligheder op, der kan benyttes i den daglige undervisning.

Uwe Kind kom for ca. 25 år siden fra det tidligere DDR (Øst Tyskland) til  New York, hvor han har boet siden. Efter kort tid i New York kom han til at undervise i tysk på New School for Social Research og det var her, han oplevede succes med, hvorledes musik, rytme, dans og bevægelse fremmer og udvider de centre i hjernen, der fremmer indlæring.  Talk shows bl.a. med David Letterman i amerikansk fjernsyn gjorde ham hurtigt kendt også uden for staterne, og han har de seneste år været på skolekoncertturneer i flere lande i Europa, sidst i Italien og Spanien og nu for tredje gang i Danmark. Turneen i Danmark er arrangeret af Tysklærerforeningen for Grundskolen, og det har været nødvendigt at sige nej til mange skoler, der gerne ville have Uwe Kind på besøg.

Jeg spurgte ham, om han arbejder alene, og svaret kom prompte: Jeg skriver teksterne og kommer med det musikalske udkast. Herpå tager min musikalske ven Mark Schaffel, der i øvrigt også arbejder sammen med store amerikanske rocknavne, over. Nestor Kalogrias hjælper mig med at omsætte sangene til videoer, der som tidligere nævnt kan ses på YouTube.

#Fil 2

Jeg spurgte afslutningsvis Uwe Kind om, hvilken sang der er hans yndlingssang, og svaret var sangen ”Keine Zeit”, der kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=J150hGaCIas 

Og han fortsætter: Endelig er der “Als ich heut nach Haus gekommen bin”, en ny musikvideo, der bygger på Mozarts “Eine kleine Nachtmusik”. Videoen forventes udsendt til sommer.

Personligt er jeg vild med “Romanze im Perfekt”  https://www.youtube.com/watch?v=KPoVPTX76Io, der, som man næsten kan gætte sig til, træner perfekt/førnutid. Eleverne er vilde med at benytte den som karaoke.

Endelig er der ”Ich bin cool!”, der er et must i begynderundervisningen i 5. – 6. klasse her i en koncertudgave, hvor også større elever viser, at de kan være med: https://www.youtube.com/watch?v=Fzf617NdPU8

Powered by Labrador CMS