Jan Thranes tegneblog

Blog

Vi skal snart have en ny formand

Inden længe er det uge 39, og dermed ugen hvor DLF får ny formand

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medmindre man – i sidste øjeblik – vælger at udskyde valget af kommende ny formand for DLF, så bliver denne valgt på kongressen den 23. – 24. september. Kongressen afholdes på Scandic Falkoner på Frederiksberg, og valget af ny formand finder sted på andendagen af kongressen.

Der er flere kandidater – der er kampvalg – der er noget på spil – det bliver spændende.

Jeg er ikke selv delegeret og skal derfor ikke deltage, men fagbladet Folkeskolens redaktion plejer at lave en videotransmission. Mon ikke det også sker denne gang, så alle kan følge med live eller se det efterfølgende her på hjemmesiden.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Som tegner har jeg ingen favorit – de er lige svære at tegne. Sådan er det næsten altid. Jeg har prøvet noget sådan før, og det skal nok gå hen ad vejen.

Før jeg blev uddannet folkeskolelærer var jeg full-time freelance bladtegner. I den forbindelse var jeg også med til at dække div. generalforsamlinger/kongresser for forskellige fagforeninger. Jeg husker særligt een gang for flere år siden,  hvor jeg tegnede for Speciallærerforeningen S81, som på deres generalforsamling fik fornemt besøg – formanden for DLF Anders Bondo Christensen kiggede forbi og sagde et par ord. Med et skarpt blik og et fast greb om tuschpennen lykkedes det mig at få ham ned på tegneblokken. Jeg har efterfølgende kunne bruge netop den tegning også her på bloggen. Senest som illustration da han annoncerede, at han vil trække sig tilbage som formand for DLF:

God kongres – godt formandsvalg.