Jan Thranes tegneblog

Blog

Nyt skolebyggeri og infrastruktur

Publiceret Senest opdateret

Ikke langt fra Amager Strandpark og i det, der hedder Nordøstamager, bor jeg.

Fra mit køkkenvindue har jeg de sidste par år kunnet se over på et kæmpe telt, hvorunder der opføres en helt ny folkeskole.

Vi – os der bor i nærområdet – glæder os. Der er lavet en passage for gående og cyklister inde i teltet, så det er muligt at komme helt tæt på og følge byggeriet. Det er herfra, jeg har taget fotografiet øverst.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

I april blev der holdt rejsegilde, hvor hele tre borgmestre fra forvaltningen deltog: overborgmester Sofie Hæstrop Andersen, kultur- og fritidsminister Mia Nygård og ikke mindst børne- og unge borgmester Jacob Næsager. Planen er, at den nye skole står klar til brug i foråret 2023 – altså allerede om et år!

Se evt. denne omtale af rejsegildet – den indeholder desuden fotos indefra skolebyggeriet. (klik på dem for at se billederne i stor størrelse).

Mens jeg og sikkert også andre naboer til skolen har haft fokus udelukkende på skolebygningerne, er det nok de færreste af os, der har tænkt på, hvad en skole med tre spor og 840 elever gør ved infrastrukturen – trafikforholdene – i lokalområdet. Personale, børn og forældre – gående, på cykler eller i biler – skal jo til og fra skolen hver eneste dag året rundt.

Heldigvis har lokalpolitikerne og de involverede aktører et vågent øje på, hvordan det sikres, at alle kan færdes trygt og sikkert i området. Allerede nu er der således planlagt en masse ændringer i de trafikale forhold med nye lysreguleringer og andre tiltag.

Skolen er designet og bygget sådan, at den vender ud mod Kløvermarken – som er et stort åbent rekreativt område med fodboldbaner og masser af plads til sport og fysiske aktiviteter. Faciliteter som skolen kan gøre brug af – man skal blot krydse Uplandsgade.

So far so good.

Desværre er det netop Uplandsgade, som står til at blive en hovedfærdselsåre for lastbiltrafikken, når den stort udskældte kunstige ø, Lynetteholden, skal etableres i indsejlingen til Københavns Havn …

Gisp! Hold på hat og briller. Pas på børn og andet levende.

Lynetteholm eller ej – vi glæder os til og ønsker den nye skole her i Nordøstamager velkommen.

En ting er selve bygningerne – noget andet er det som skal være og ske i dem. Har du nogle gode råd – ikke bare i forbindelse med det konkrete skolebyggeri men generelt – til hvordan man starter en helt ny skole op?