Jan Thranes tegneblog

Blog

Kunst – det du ikke lige forventede at opleve

I går fik jeg en oplevelse, som jeg hverken havde regnet med eller bedt om.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er lige blevet mørk, og jeg er på cykel og på vej ind i det indre København. Noget er på færde – jeg har allerede bemærket nogle usædvanlige glimt af lyst i den gamle Børsbygning og i tårnet på Christiansborg. Lidt længere fremme ser jeg,  at flere udenlandske turister har mobil-kameraerne rettet mod himlen – jeg følger deres blik og ser en kilometer lang grøn laserstribe over husenes tage og hen over himlen.

Alt er for et øjeblik forandret. Og er det ikke lige netop det, som kunst kan? Udfordre de vante forestillinger og åbne øjnene, så alt ses, som var det første gang. Tiden står stille, og man forundres over verden, som var man barn påny.

Nedenfor er der en YouTube-video, der på samme måde udfordrer og i den grad overrasker! Uden at afsløre for meget kan jeg nævne at titlen er: ”Music For One Apartment And Six Drummers”.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

God fornøjelse.

Se også denne tegneblog:https://www.folkeskolen.dk/652484/det-flyvende-menneske-og-andre-tegn-paa-liv

https://www.youtube.com/watch?v=zK0-BCyl2A8