Jan Thranes tegneblog

Blog

Kim Larsen for ever

Der hvor man ikke bare skal passe sig selv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et sted på plankeværket rundt om Christiania og tæt ved Christianshavns Skole i Prinsessegade er der lavet et maleri af Kim Larsen. Når jeg cykler forbi det, giver hans stemme og hans sange ekko i mit sind.

Måske fordi jeg er lærer og derfor vant til at opleve børn med mange forskellige baggrunde, så er der et par linjer, hvor en af Kim Larsens sange særligt evner at binde os sammen:  ”ta´ mig med til Joanna, ta´ mig med, ta´ mig med, ta´ mig med – hvis det er der hvor man ikke bare skal passe sig selv”.

Hermed et foreløbigt punktum i denne lille tegneblog-serie om gadekunst. Hold et vågent blik for hvad der er af billeder på din vej – de er tegn på liv og til glæde for de fleste.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

https://www.folkeskolen.dk/652484/det-flyvende-menneske-og-andre-tegn-paa-liv

https://www.folkeskolen.dk/652880/kunst--det-du-ikke-lige-forventede-at-opleve

”Joanna” Fra albummet VÆRSGO af og med Kim Larsen (beklager reklamen i starten af youtube-videon nederst)  

”Ta´mig med til dit drømmeland. der hvor man kan drømme og ta´mig med ud i verdens larm der hvor man kan larme ta´mig med til joanna ta´mig med ta´mig med ta´mig med hvis det er der hvor man ikke bare skal passe sig selv

Ta´mig ud til det store hav der hvor man kan svømme ta´mig op i den tynde luft der hvor man kan svæve ta´mig med til joanna ta´mig med ta´mig med ta´mig med hvis det er der hvor man ikke bare skal passe sig selv

Ta´mig ud i den grønne skov der hvor man kan spirré ta´mig med ind til stor byens jag der hvor man kan jage ta´mig med til joanna ta´mig med ta´mig med ta´mig med hvis det er der hvor man ikke bare skal passe sig selv

Ta´mig med ta´mig med ta´mig med”

https://www.youtube.com/watch?v=UVpgPYoduv0