Jan Thranes tegneblog

Blog

Mød Anders Bondo i Deadline onsdag

Jeg har brugt aftenen på at samle op på nyheden om, at Anders Bondo stopper som formand i DLF. I Deadline blev det meddelt, at i morgen onsdag kommer han i studiet kl. 22.30.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tjah – først kom den længe ventede arbejdstidsaftale, som har været skudt til hjørne siden 2013. Umiddelbart ligner det en ”ikke aftale”. Lærernes ønske om en central arbejdstidsaftale – med et fornuftigt loft over det ugentlige antal undervisningstimer, garanteret nok tid til forberedelse og andre opgaver – synes slet ikke tilgodeset i det papir, der nu forelægger.

For bare et par år siden bad Anders Bondo om medlemmernes støtte til sit ”formandskab” – et valg af ham var samtidig et valg af Dorte Lange som næstformand. Eller sagt på en anden måde – et fravalg af andre kandidater til næstformandsposten.

Tjah – et formandskab hvor nu den ene abdicerer, hvad med en anden? Kan vi forvente at Dorte Lange også i nær fremtid trækker sig som næstformand? Eller bliver hun siddende med et ønske om, at Gordon Ørskov Madsen bliver ny formand – glem det!

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Vi har behov for at starte på en frisk – tilliden til DLFs ledelse er svær at finde efter dagens foreløbige punktum efter et årelangt udestående mht. en arbejdstidsaftale.

Jeg krydser fingre for at flere – gerne unge – medlemmer melder deres kandidatur til formandsposten ( og næstformandsposten?).

Et helt nyt formandskab – det er tid til fornyelse i DLF-toppen – tak!