Jan Thranes tegneblog

Blog

Borgmestre i København udtaler sig om genåbning af skoler mm.

Pressemøde: Københavns overborgmester Frank Jensen og børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen udtaler sig på tv til BT.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har netop set tv-transmissionen fra pressemødet – desværre er det ikke muligt at linke til  tv-interviewet (kan andre finde linket er I velkomne til at sende det i en kommentar), men der er en fortløbende live-dækning på BTs hjemmeside (link nedenfor).

Her kan man bla. læse, hvad man i København gør i forhold til at finde ekstra plads og lokaler:

De har bogstaveligt talt været ude med målestokken og målt afstande. og der er insitutioner, hvor der ikke er plads nok i deres egne arealer. Det kan betyde, at vi kommer til at bruge bemandede legepladser eller fx bymuseet på Vesterbro, så vi er sikre på, at vi kan opfylde de krav, der er stillet til vores institutioner.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg går udfra, at udmeldingerne fra borgmestrene i København næppe adskiller sig fra hvad man gør andre steder – men kom gerne med konkrete eksempler på hvad man gør i netop din kommune mht. skoleåbningen. Tager I fx også andre af kommunenes lokaler i brug – som nævnt ovenfor har man i København planer om at bruge Bymuseet på Vesterbro.

Dækningen af pressemødet i København kan ses d.12.04. fra kl. 16.02 i denne live-blog på BTs hjemmeside:

https://www.bt.dk/udland/live-coronakrise-verden-over-foelg-med-minut-for-minut

Illustration øverst er en affotografering af tv-interviewt på BT´hjemmeside – tilført lidt digitalt kolorit af undertegnede.