Jan Thranes tegneblog

Blog

Det flyvende menneske og andre tegn på liv

Ikke et ord om skolereform, læringsmål og tegn på læring.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som billedkunstlærer og tegner har jeg det med at se billeder overalt. I bogstaveligste forstand. På byens vægge, plankeværk, fliser … you name it ... ser man kreationer og tegn på liv.

Jeg bor tæt på Christianshavn, og på hjørnet af Christianshavns Voldgade og Torvegade er der et gavlmaleri, som jeg især finder interessant og tankevækkende.

Det handler om en mand, der en dag springer ud fra husets tag og kan FLYVE! Desværre pågår der en skudepisode på gaden nedenfor, og en af kuglerne rammer manden i luften, der falder ned. Ingen har bemærket hans flyvning og aviserne omtaler ham efterfølgende som en tilfældig forbipasserende, der uheldigvis blev ramt af en kugle på gaden. Gavlmaleriet er inspireret af en tegneserie fra 1948 af Will Eisner, og historien skulle efter sigende handle om, hvor ensomt og ubemærket et menneskeliv i en moderne storby kan være.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Tja, måske kan du ikke flyve – men hvilke andre (skjulte) talenter går du mon rundt med?

Tegn på liv. Når der ikke lige er nogle fede ydre billeder eller andet, der kan begejstre mig, så er der en sang og nogle indre billeder, der kan hive mig op: Ticket To Peace med Moonjam og Søs Fenger.

https://www.youtube.com/watch?v=5jsruHhM5L8&start_radio=1&list=RD5jsruHhM5L8