Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny skole i min baghave del 13.

Skolebyggeri og design – elevernes perspektiv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forlængelse af et indlæg om indretning af nyt madkundskabslokale (*) har vi her på hjemmefronten over aftensmaden snakket om skoleindretning.

Det er helt naturligt fordi der er ved at blive bygget en helt ny skole udenfor vores køkkenvindue – i bogstaveligste forstand! Jeg har fulgt byggeriet i en række blogs her på Folkeskolen.dk. Når jeg bringer det på banen her, er det fordi jeg kom til at tænke på:

Hvordan ville en skole se ud, hvis eleverne skulle designe den?

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

En kollega lavede for et stykke tid siden et spændende billedkunstprojekt i en række 1. klasser – eleverne indrettede deres værelse/deres hjem i skotøjsæsker. Skulle jeg en dag få muligheden ville jeg lave noget tilsvarende bare i større skala og gerne i samarbejde med et arkitektfirma – jeg ville lade eleverne komme med deres bud på, hvordan en skole skulle indrettes.

Er det noget du/I har prøvet på jeres skole eller har kendskab til – så skriv gerne en kommentar.

Link til det nye skoleprojekt i min baghave:

https://www.ncc.dk/projekter/nordost-amager-skole/

(*) https://www.folkeskolen.dk/1877812/nyt-madkundskabslokale-afsnit-2 - 1877936