Jan Thranes tegneblog

Blog

At vende et nej til et ja

”Man vil gerne lave alt det kedelige, hvis det er sjovt”

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange kender Anders Morgenthaler fra hans satiriske striber i politikken og hans tegnefilm, ”Terkel i Knibe” – men han er også engageret i skolepolitik med et kritisk afsæt. Han er medstifter af Den Grønne Friskole på Amager (*), som ligger tæt på min egen bopæl.

Amager er delt af tre forskellige kommuner: København, Tårnby og Dragør. Forleden faldt jeg over denne youtube-video, hvor Anders Morgenthaler taler for nogle skolefolk i Dragør om sine erfaringer fra sin egen skolegang og sine tanker om det at lave skole.

Jeg finder hans indspark tankevækkende og inspirerende. Jeg vil klart gense videoen igen og tænker at andre også kunne finde den interessant – derfor dette blogindlæg/ denne omtale/ denne anbefaling.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

(*) Jeg har omtalt Den Grønne Friskole i et tidligere bogindlæg inkl. en youtube-video, hvor Anders Morgenthaler taler om baggrunden for sit engagement og idéen med en anderledes skole end de almindelige omkringliggende folkeskoler.

”Det etiske kompas – kommuneskole versus privatskole” https://www.folkeskolen.dk/809301/det-etiske-kompas--kommuneskole-versus-privatskole

Note: Fotoet øverst er et screenshot fra videoen.

https://www.youtube.com/watch?v=6hGWFrIjYs0