Jan Thranes tegneblog

Blog

Covid-19 vaccination – status efter første stik

Alle får tilbuddet om vaccination – læs om hvordan det foregår og se en video om hvordan vaccinen virker

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er nu – som nævnt i et tidligere indlæg (link nedenfor) – blandt de forreste i køen til at blive vaccineret mod corona. I dag – tirsdag d. 2. marts kl. 09.32 – har jeg fået mit første stik. Jeg kender tidspunktet præcist fordi jeg fik udleveret et pap-kort, hvor det var påskrevet og med en anmodning om at blive i ”observationsområdet” i 15 minutter. Der sad jeg så sammen med ca. 50 andre med god afstand mellem os og ventede på at evt. bivirkninger skulle vise sig. Intet skete og her små 12 timer efter er der ingen reaktion – bortset fra en.

Man får stikket i skulderen – ligesom influenzavaccinen hvis du har prøvet det – men til forskel fra influenzavaccinen er jeg godt øm i skulderen. Det føles som at have fået et gevaldigt bokseslag – jeg har valgt at se det som et udtryk for at vaccinen virker.

Der skal nu gå 3 uger, inden jeg skal have stik nummer to. Derefter går der yderlige ca. en uge indtil vaccinen er helt aktiv – i mit tilfælde sker det til påske.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Ifølge sundhedsmyndighederne kan man have tillid til vaccinen uanset hvilket firma som har produceret den – ellers ville den aldrig være blevet godkendt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke vaccinen til børn under 16 år samt gravide og ammende. Læs evt. mere her:

https://www.folkeskolen.dk/1866784/gravid-under-covid-19

Har du spørgsmål angående vaccinen eller vil du vide hvor netop du er i køen/rækkefølgen så kontakt din læge/behandlingssted fx sygehus.

I videon nedenfor fremgår det, at vaccinen også virker mod at man kan være smittebærer og smitte andre – jeg synes bare at have hørt noget andet – ved du noget?

Jeg kan heller kke rigtig blive klog på om de nuværende vacciner også virker i forhold til de nye mutationer fx E484K – ved du noget eller har du erfaring med–, indsigt i forhold omkring– eller en kommentar angående covid-vaccinering, så skriv gerne en kommentar nedenfor.

https://www.folkeskolen.dk/1866680/foraar-og-corona-vacciner-paa-vej

https://www.youtube.com/watch?v=_-IXJhao61s