Jan Thranes tegneblog

Blog

Lederskab: Mette Frederiksen har sat sig for bordenden

Jeg er ikke selv socialdemokrat, men jeg anerkender og beundrer statsministerens krisestyring

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg så DR1 torsdag aften d.14.5.,  ”Partilederdebat: Hvordan får vi Danmark tilbage?”(*).

Det er en ting at skulle lukke et helt land ned og med befolkningens accept, noget andet er det at skulle åbne det op igen og stadig bede os om at holde afstand, ikke samles og feste i stort antal, spritte overflader og hænder af.

Jeg synes, Mette Frederiksen gør det godt, og jeg krummer tæer over ikke mindst Venstres Jakob Ellemann Jensens kritik af hendes forsigtighed. Bortset fra hans mavesure bemærkninger er der dog blandt folketingspolitikerne stadig borgfred og vilje til at stå sammen og stå igennem – uanset partifarve.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Statsministeren gør det godt.

TV-satire. Allerede før jul gjorde hun en unik entré i det amerikanske satire- og underholdnings show Saturday Night, hvor hun blev karikeret af en look-a-like., Heidi Gardner. Se eller gense denne sjove video fra før corona-krisen med nogle af verdens store ledere inkl. Mette Frederiksen J

Jeg er fan – men socialdemokrat bliver jeg nok aldrig.

Ps. Jeg skrev udkastet til dette indlæg igår aftes. Her til morgen kan jeg se at BTs politiske kommentator Søs Marie Serup også har rosende ord til Mette Frederiksens præstatiom i aftenens debat: "Sådan klarede partilederne sig under coronadebatten"

https://www.bt.dk/politik/soes-marie-serup-saadan-klarede-partilederne-sig-under-coronadebatten-0

(*) Fik du ikke set debatten kan du finde den i DR`s arkiv.

Note: Illustrationen øverst er en sandwich af to fotos – dels en affotografering fra TV-debatten dels et foto jeg har taget af Christiansborg – tilsat lidt digitalt-kolorit i et billedbehandlingsprogram.