Jan Thranes tegneblog

Blog

Aula ruller men hvorfor?

Normalt giver en overskrift et praj om indholdet i et blogindlæg, men ikke i dette tilfælde – jeg har ikke noget svar kun spørgsmål

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens der i diverse medier pågår en vedkommende debat angående den omfattende opsamling af oplysninger på den enkelte elev gennem hele skolegangen, så kommer jeg til at tænke på – hvad er egentlig baggrunden for at indføre Aula?

Jeg er faktisk ikke klar over – eller kan i hvert tilfælde ikke huske det – hvorfor var det nu at SkoleIntra skulle erstattes med en helt ny portal?  Og ja, det var vist noget med nogle enkelte (?) utilfredse forældre, som følte at de fik for megen information fx i ugeplanerne – omvendt er der også forældre, som ønsker at understøtte deres barn skolegang ved netop at vide, hvad der skal foregå/foregår i skolen.

Eller var det noget med at Aula skulle være billigere end Skoleintra?

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Mikkel Nielsen opsummerer det meget rammende i en kommentar:

- Enkelte funktioner virker bedre end Skoleintra.

- Andre funktioner er omtrent det samme.

 - Mens andre funktioner virkede bedre i intra.

https://www.folkeskolen.dk/889169/danmarks-laererforening-vil-have-aula-udsat--kombit-afviser