Jan Thranes tegneblog

Blog

Et kig forbi Naturcenter Amager Strand – står det endnu?

Efter blæsten har lagt sig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Naturcenter Amager Strand tilbyder året rundt aktiv, gratis undervisning for folkeskoler og daginstitutioner i Københavns- og Frederiksberg Kommune.”. https://naturcenteramagerstrand.dk/

Jeg har selv haft fornøjelsen sammen med en masse skolebørn at gå på opdagelse  i klitterne, spotte fugle i luften og undersøge vandet iført waders og fiskenet.

Det var med bekymring i sindet at jeg her sidst på eftermiddagen lagde hjemturen forbi. Centeret indeholder nemlig undervisningslokaler og bassiner til mindre fisk, skalddyr og andet godt fra havet. En medarbejder kunne dog berolige mig med det samme – Naturcenter Amager Strand er placeret højt og har været udenfor fare.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Anderledes med græsarealerne på den inderste del af strandparken – en venlig forbipasserende udpeger her, hvor vandet normalt går til. Bemærk venligst at billederne er taget i dag – tirsdag 1.2.2022 – altså flere dage efter at ”Malik” – navngivet efter det grønlandske ord og betyder bølge – peakede.

Hvad med dig kære læser – glæder du og dine elever sig til igen at komme ud at se og opleve natur, kultur og kunst? Skiv gerne en kommentar – måske den kan inspirere andre til at komme afsted nu hvor alt igen er åbnet op.