Jan Thranes tegneblog

Blog

"Vi er her endnu"*

Rygklap – "honning"-hjerter og bonuscheck til lærerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens julemaden stadig er under fordøjelse, tillader jeg mig at rette opmærksomheden på den næste store fest: Nytår.

2021 var endnu et år præget af corona dvs. nedlukninger, hjemmearbejdepladser, håndsprit og mundbind i supermarkeder mm..

Selvom året endte med, at eleverne blev sendt tidligt på juleferie, var der jo ikke tale om ferie men om hjemmeundervisning. Lærerne holdt igen for – hvis nogen fortjener et "honning"-hjerte og/eller en bonuscheck er det dem.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Når jeg skriver ”dem” og ikke os skyldes det, at jeg selv før den første store corona-nedlukning afsluttede et vikariat. Held i uheld da jeg er i risikogruppen, men det lykkedes dog at få bevilliget noget efter-/videreuddannelse. Helt fantastisk – jeg er rundet de 60 og jobcenteret gav grønt lys for en uddannelse (grundforløb) som beskæftigelseskonsulent, hvorved jeg har flere jobmuligheder at byde ind i. Jeg var yderligere så heldig, at der stadig var ledige pladser på et hold med fysisk fremmøde. Håndsprit, afstand og en masse nye mennesker, hvoraf flere tog turen ind fra oplandet til kursusadressen i det indre København. Helt fantastisk – håber at møde dem igen til en reunion i løbet af det nye år.

Jeg føler mig dog hverken for gammel til eller demotiveret for igen at skulle undervise i grundskolen – folkeskole eller en privatskole. Selvom jeg i årets løb har været til flere jobsamtaler i hovedstadsområdet, så har det endnu ikke været muligt at finde et match specifikt med mine linjefag – matematik, billedkunst, kristendomskundskab/religion. Det er fag, der efterspørges men sjældent i den kombination. Der er dog nye muligheder, når man rundt omkring på skolerne i løbet af foråret og forsommeren skal lave nye fagfordelinger.

På hjemmefronten fejrer vi nytåret med begrænset fremmøde so to speak og en svingom til tonerne fra Tina Dickow & familie og nummeret: ”Lige nu” – i en ”familien-arbejder-hjemmefra” version. *Overskiften på dette blogindlæg "Vi er her endnu" har jeg hentet fra nummeret.

https://www.youtube.com/watch?v=WkwSkzKDEQY

Godt nytår!

Hvordan fejrer du det? Har du/I faste traditioner – nytårsforsætter o.lign..? Og hvad med det nye år i skoleperspektiv?  Skriv gerne en kommentar – måske du kan inspirere andre.