Jan Thranes tegneblog

Blog

Den etiske kompas – kommuneskole versus privatskole

Kristeligt Dagblad sender en serie podcasts under den fælles titel Den Etiske Kompas.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal det være en privat eller en offentlig skole? Den seneste udsendelse handler om skolevalget.

Jeg bor selv i en bydel i Københavns Kommune og tæt ved Amager Strand – her er der nærmest tale om et boom mht. private skoler. Jeg kan tælle de syv private skoler bare i mit nærområde. Der kan være flere grunde til, at ofte resursestærke forældre vælger et privat alternativ til den lokale folkeskole. Nogle finder de kommunale skoler for store, for dårlige og andre søger et ideologisk alternativ. Se fx video fra Den Grønne Friskole nederst.

Mit håb er, at denne tendens vil være med til at inspirere de kommunale skoler til fortsat at forny og forbedre sig – hvad mener du?

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Link til Det Etiske Kompas:

Det Etiske Kompas – Kristeligt Dagblad

Youtube video om Den Grønne Friskole på Amager – ”Anders Morgenthaler starter friskole på Amager”:

Anders Morgenthaler starter friskole på Amager - YouTube