Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny skole i min baghave del 10. Byen vokser – det samme gør behovet for den nye skole.

Kig med her i et større perspektiv.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Obs: Indlæggets illustrationer er fjernet af redaktionen pga usikkerhed om ophavsretten

Jeg har i flere blogindlæg beskrevet processen omkring tilblivelsen af en ny skole i mit eget kvarter i Nordøstamager i Københavns kommune. Løfter man blikket en smule vil man kunne se at den indgår i en større plan for både området og hovedstaden.

Rigtig mange flytter til hovedstaden i disse og de kommende år. Af gode grunde - her er attraktivt. Jeg bor her selv og var så heldig at komme hertil før boligpriserne røg i vejret.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Med et beundringsværdigt overblik og en fremtidsvision om at bibeholde og udvikle byens grønne islæt er det lykkes de kommunale planlæggere først at etablere en gigantisk kunstig strand ø og siden at udbygge infrastrukturen med nye boliger, renoveringer af folkeskolerne og bygning af nye.

I Amager Strandpark er der etableret et naturcenter, hvor bl.a. skoleklasser kan bestille tid og komme på besøg. Jeg har selv haft fornøjelsen af at fange krabber og små rejer i fiskenet sammen med mine elever – iført røjsere og gummistøvler! https://naturcenteramagerstrand.dk/

Nu har man åbnet endnu et naturområde op ude ved benzinøen, hvor offentligheden har fået adgang. Se billedet nedenfor hvor jeg også har markeret Amager Strandpark samt den private Filipskolen, hvor de er så heldige at have udsigt ud over det hele!

Velkommen til prøvestenen – Jeg har hentet billedet herfra og tilført det et par digitale elementer og tekst. https://byoghavn.dk/provestenensyd/

Havudsigt og strand får de også på den kommende Lynetteholmen – her er dog ikke planer om at etablere en ny skole … endnu. Se billedet øverst i denne blog. Jeg har hentet billedet herfra og tilført det lidt ekstra kreativt digitalt kolorit: https://www.lynetteholmen.com/nyheder/lynetteholmen-far-strande

Jeg er som nævnt tilflytter fra provinsen og mindes et af mine første arbejdsforhold på en teknisk skole, hvor vi startede skoleåret med en team-sammen-rystende-sejl-tur i indsejlingen til København!

København vokser, folk strømmer til, nye boliger og skoler skyder op – men hvad sker der i resten af Danmark? Skriv gerne en kommentar hvis du er ramt af fraflytning, skolelukninger eller selv bor i et område med vækst. Selv følger jeg med spænding byfornyelsen og skolesammenlægningerne i Vollsmose min lærerkollegas blog her:

https://www.folkeskolen.dk/1860224/skolesammenlaegningen-i-vollsmose-2019-2022--tidslinjecollage-med-kilder--opned-i-processen

I det foregående indlæg i denne serie er der links til de øvrige blogindlæg:

https://www.folkeskolen.dk/1863819/ny-skole-i-min-baghave-del-9