Jan Thranes tegneblog

Blog

”Velfærdsprofeten” – en anbefaling

Lotte Andersen og Maja Haack fra Københavns Professionshøjskole bringer jævnligt aktuelle nedslag fra, om og for velfærdsprofessionerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To gæve medarbejdere har på eget initiativ oprettet ”Velfærdfærdsprofeten” på Københavns Professionshøjskole – formålsbeskrivelse:

”I en svær tid, der er præget af pres på ressourcerne, vil KP bidrage til debatten om, hvordan vi indretter og udvikler velfærd i Danmark. I Velfærdsprofeten ser værterne Lotte Andersen og Maja Haack sammen med særligt udvalgte praktikere, eksperter og forskere nærmere på aktuelle problemstillinger og kommer med konkrete bud på, hvordan fremtidens velfærd kan fremstå. Velfærdsprofeten er med andre ord et veritabelt skatkammer, hvis du interesser dig for velfærd i alle afskygninger.”

Her på Folkeskolen.dk  har de fra tid til anden gjort opmærksom på deres indlæg – se fx her: https://www.folkeskolen.dk/1847695/sommerkuffert-om-skole

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

De har vagt min interesse, og jeg har siden tilmeldt mig en nyhedsmail, hvor jeg løbende får besked om nye indlæg.

På Velfærdsprofetens hjemmeside kan man både lytte til podcast og læse interviews.

Mød bl.a. Svend Brinkmann, Anna Sophia Hermansen og Imran Rashid https://alumne.kp.dk/nyheder

Aktuelt: En række ”kendisser” interviewes via e-mail – senest filminstruktøren May El-Toukhy, der fik sit store gennembrud med spillefilmen ”Dronningen” sidste år med Trine Dyrholm i titelrollen. Om de velfærdsprofessionelle skriver hun:

”Jeg mener også, at vores børneinstitutioner, skoler, sygehuse og plejehjem skal have et løft. Der skal postes flere penge ind i at skabe nye måder at gøre tingene på, så vi passer på vores børn, syge og ældre. Og måske skal de nye måder at gøre tingene på opfindes af de mennesker, der ved noget om områderne – altså de velfærdsprofessionelle. Og de velfærdsprofessionelle skal have en højere løn, der svarer til samfundsværdien af det hårde arbejde, de udfører. Jeg har den dybeste respekt for velfærdsprofessionelle over en bred kam. Og i løbet af krisen har jeg på daglig basis sendt kærlige tanker og stor taknemmelighed afsted i den retning.”

https://alumne.kp.dk/posts/mayl-el-toukhy-hvis-jeg-var-velfaerdsprofessionel

”Velfærdsprofeten” –  kig ind, læs og lyt.

En præcisering – for god ordens skyld:  ”Velværdsprofeten” dækker kun over podcast-serien. Hjemmesiden og artiklerne udgives i regi af Københavns Professionshøjskoles alumme-netværk. De to initiativer går hånd i hånd. Vil man følge med i KP Alumne kan man tilmelde sig netværket og følge med i nyheder og events her : https://alumne.kp.dk/tilmeld

God fornøjelse!