Jan Thranes tegneblog

Blog

Husk at tilgodese eksistens- og kærlighedsområderne

Om vigtigheden af at lade op

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en travl hverdag med forberedelse, undervisning og møder er der ikke megen tid til et åndehul af længere varighed end en hurtig kop kaffe på lærerværelset. Hertil kommer for tiden så de aktuelle bekymringerne om lærernes generelle arbejdsbetingelser i lyset af OK18

Derfor er det vigtigt at tilgodese eksistens- og kærlighedsområderne, når man endelig har fri. Det er nemlig dem, der giver næring og fortsat lyst på livet.

Selvom jeg selv bor tæt ved stranden, så skal jeg tage mig sammen for at komme afsted. Der er altid så meget, der lige skal ordnes. Men når jeg – gerne med ledsager – så først står der med udsigt til vindmøllerne ved indsejlingen til Københavns havn, mærker vinden og hører bølgerne skulpe i vandkanten – så falder skulderne ned, der er nærvær og en følelse af meningsfuldhed.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Hvor og hvordan henter du mod og kræfter?