Jan Thranes tegneblog

Blog

Kommunalvalg 2021 – er folkeskolen et emne i valgkampen?

Det er den på Frederiksberg – hvad med i din kommune?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis max. 24 elever i klasserne og 2 lærer-ordringer for at støtte både toppen og bunden lige er det du savner, så kan du være glad, hvis du altså bor på Frederiksberg. Både de konservative og socialdemokraterne på Frederiksberg bejler til borgmesterposten, og for at opnå vælgernes gunst forsøger de at matche eller overgå hinanden bl.a. på skoleområdet.

Se debatten i Deadline torsdag d.11.11. ca. 20 minutter inde i programmet: https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_283309

Hvad med der hvor du bor – er folkeskolen også et emne i valgkampen i din kommune?

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg  bor selv i København – her er den største ambition på skoleområder for Socialdemokratiet at vende udviklingen, så stadig flere forældre søger folkeskolen fremfor de private skoler.

”Folkeskolen skal være det naturlige første valg for alle familier Selv om der har været en bevægelse fra private skoler til folkeskolen, så vælger for mange familier de private skoler. Derfor skal vi sikre, at vores fælles skole bliver så god, at ingen har lyst til at vælge den fra, og at vi derved understøtter, at endnu flere vælger folkeskolen.” https://lokalafdelinger.socialdemokratiet.dk/media/9457/valgprogram-s-koebenhavn-2022-2025.pdf

Tjaaa bum bum – hvordan de så vil gøre det, er stadig noget uvist …

Hånden på hjertet: Jeg har ikke selv været til et eneste vælgermøde. Jeg er dog afklaret – forudfattet? – mht. hvem jeg vil sætte kryds ved på tirsdag.

Måske du har overhørt en paneldebat et sted – måske du endda har ladet dig inspirere af tillidsmand Henrik Jørgensens spørgsmål (*)? I givet fald så del gerne din oplevelse med os andre i en kommentar nedenfor – har du andre tanker, holdninger eller blot lyst til at ytre dig ang. kommunalvalget er du også velkommen til det i en kommentar.

(*)https://www.folkeskolen.dk/1878834/kommunalvalgets-vigtigste-tema