Jan Thranes tegneblog

Blog

Ferielæsning for matematiklæreren (og andre) – børnehave og 1.klasse.

Når jeg starter efter sommerferien, er det bl.a. med opstart af hele tre nye 1. klasser.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"ALLE ER MED – matematikaktiviteter i børnehaveklassen".

Det er altid spændende at møde eleverne i deres skolestart – udover det fag-faglige skal eleverne også lære generelt at begå sig i skolen. Faglighed og trivsel går hånd i hånd.

Dette er ikke en anmeldelse men en anbefaling. Jeg modtog forleden denne omtale fra forlaget Pind & Bjerre: “Skal du undervise i børnehaveklassen eller 1. klasse mangler du måske idéer til gode aktiviteter med lødigt matematisk indhold? Det rummer Margit Holms nye bog med matematikaktiviteter til børnehaveklassen i stort omfang. 
Bibliotekernes lektør anbefaler bogen varmt, og skriver bl.a.: "Det er en virkelig inspirerende aktivitetsbog til den første matematikundervisning, som gør matematik både sjovt, vedkommende og nærværende. Aktiviteterne er lette at overføre til egen praksis og kræver meget få materialer."

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Jeg sidder netop med bogen og kan ikke holde mine fingre fra den her en regnfuld sommeraften. Og nej, jeg arbejder IKKE i min ferie, jeg NYDER bare at beskæftige mig med matematik for engang skyld uden noget andet formål end at nørde rundt i den. Nogle elsker krimier som ferielæsning – jeg er klart til faglitteratur med fokus på matematik. I love it!  

https://pindogbjerre.dk/shop/alle-er-med/alle-er-med-matematikaktiviteter-i-boernehaveklassen/?utm_source=Pind+og+Bjerre+nyhedsbreve&utm_campaign=02e2bf4305-EMAIL_CAMPAIGN_2017_06_22_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_ea1a87678e-02e2bf4305-2755413