Jan Thranes tegneblog

Blog

Matematikkens Hus og andre specialindrettede lokaler

D´ for børn!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man finder masser af inspiration her på folkeskolen.dk. Der er en lind strøm af aktuelt stof fra frivillige skribenter og ansatte journalister – ofte suppleret med indsigtsfulde kommentarer.

For et stykke tid siden var der en reportage fra en skole, hvor man har indrettet noget helt specielt – ”et matematik hus” indeni skolen. En omtale som er værd at high-lighte en ekstra gang inden den helt forsvinder i mængden. Jeg håber, vi hører mere fra folkene bag det spændende projekt -> se min opfordring nederst.

I Hjørring har man fået ”et matematikkens hus”. Huset er fyldt med spændende ting. Der er en masse konkrete materialer – der er ”… en kvadratrod rundt om en radiator, der er trekantede borde bygget af trapezer og en pi-skammel. Her er farvede sten, der kan sorteres i bunker, tallinjer og kuglerammer. Her er store hoveder, store hjerner og en fortryllet skov til matematikhistorier.”.  Citatet er fra artiklen nedenfor – i den er der også et link til Matematikkens Hus på Instagram, hvor man bl.a. kan få en video-rundvisning.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

” Matematikkens hus” er bemandet og man skal bare booke en tid. Pærelet – hvis altså man bor i Hjørring. Huset åbnede jan. 2019, og der er tale om et tre-årigt projekt – mon ikke det bliver permanent?

Tak for indblik.

Pøj, pøj med projektet og skriv gerne et indlæg fra tid til anden her på siden – så vi kan følge med i, hvordan det går.

lhttps://www.folkeskolen.dk/653294/matematikken-har-faaet-sit-eget-hus-i-hjoerring

Andre eksempler på "fag-lokaler": The English House og Das Deutsche Haus.

https://www.folkeskolen.dk/650506/i-the-english-house-leger-eleverne-sig-bedre

https://www.folkeskolen.dk/602478/elever-leger-sig-til-tyskfaerdigheder-i-das-deutsche-haus

Måske der på andre skoler rundt om i landet også er indrettet særlige lokaler til bestemte fag og/eller projekter – her tænker jeg ikke på Billedkunst, Håndværk & Design, Idræt og Hjemkundskab – dem vil det også være spændende at høre om.

Apropos specialindrettede lokaler så se bare her, hvor Hr. Skæg kigger ind i “Afdelingen for Kål og Æg” for at afdække begrebet “langsomt” og lave et enkelt regnestykke.

https://www.youtube.com/watch?v=jHDZM3I7Do8