Jan Thranes tegneblog

Blog

Lærerkommission – a never ending story

Så kom den endelig: Rapporten, som afslutter lærerkommissionens 16 måneders arbejde.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan godt være at kommissionens arbejde er slut, men nu starter det egentlige arbejde med at realisere anbefalingerne. Dog er der flere spørgsmål, som allerde nu står ubesvarede:

1. Skal der et loft på antallet af undervisningstimer? Og i givet fald hvor højt skal loftet være – 25 uv timer, 28 uv timer?

2. Sammenhængen mellem undervisningstid og forberedelse?

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

3. Tilstedeværelseskrav?

4. Hvad med spørgsmålet om en central arbejdstidsaftale?

Kommissionens fluffy anbefalinger debatteres flittigt her på folkeskolen.dk.

Hvordan DLF forholder sig til anbefalingerne og de ubesvarede spørgsmål er stadig uvist. Dog har fagbladet folkeskolen offentliggjort en tidslinje, der anskueliggør, hvornår vi kan forvente, at der sker noget ( se nedenfor)(*).

Mao. spillet om lærernes arbejdstid er stadig åbent, og endnu en konflikt til OK21 kan ikke udelukkes.

(*) ”Forhandlinger om arbejdstid i foråret

Arbejdstids­kommissionens ­rapport offentliggøres på mandag den 16. december. Dagen efter er der stormøde for lærernes tillidsrepræsentanter i Odense.

5. februar har DLF indkaldt til ekstraordinær kongres, hvor linjen for arbejdstidsforhandlingerne bliver udstukket.

Arbejdstidsforhandlingerne, såkaldte periodeforhandlinger, begynder i marts, og der forventes et forholdsvis kort forhandlingsforløb.

Hvis parterne i løbet af 2020 ikke bliver enige om en arbejdstidsaftale, går de almindelige overenskomst­forhandlinger i gang sidst på året.

I april 2021 udløber den nuværende overenskomst.”

Faktaboksen er hentet fra denne artikel på folkeskolen.dk:

https://www.folkeskolen.dk/1143272/laerer-i-arbejdstidskommissionen-vi-er-blevet-lyttet-meget-til

Illustrationen øverst er det matematiske symbol for uendelighed