Jan Thranes tegneblog

Blog

Ud under åben himmel

Vi synger sammen – hver for sig

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DR inviterer for tiden Danmark til fællessang. Baggrunden for programmet er den dystre realitet vi befinder os i pga. corona, hvor vi i må holde os hjemme hver for sig.

Jeg har her til aften – den 10.4. – set den seneste udsendelse. Kendte og almindelige danskere synger for – man bliver helt rørt. Og så er det tilladt også at danse til en perlerække af de allerbedste sange fra den fælles danske sangskat. Sloganet er: ”Når vi synger sammen, hører vi sammen”. Ikke mindst det gamle nummer af Tøsedrengene* kunne her til aften få hjertet til at banke og pulsen op hos undertegnede.

Statsmister Mette Frederiksen ønsker nu at åbne landet igen – på en forsigtig og kontrolleret måde. Det efterlader mange udfordringer for alle implicerede parter – hvordan skal det gå ikke mindst når skolerne åbner efter påske eller den efterfølgende uge.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

* ”Ud under åben himmel”

Foråret er her og:

”(…) Nu smider jeg sjælens vintertøj – Jeg vil ud – Jeg vil ud – Ud på det dybe vand – Jeg vil ud – Derud hvor jeg bli'r svimmel – Jeg ved at jeg før– Var for rigtig – Jeg passede mig selv – Var forsigtig – Satsede halvt – Garderede alt – Var faldet til og havde valgt – Gaden er varm – Huden brænder – Løsner mit hår – Bløde hænder – Det tør indeni – Vinteren er forbi – Nu slipper jeg alting løs fordi – Jeg vil ud – Jeg vil ud – Ud på det dybe vand”