Jan Thranes tegneblog

Blog

Jeg skal have en helt nye skole som nabo – næsten

I København investerer man i nye skoler og renovering af gamle

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under min læreruddannelse 2009 – 2013 var jeg i undervisningspraktik på den dengang netop nybyggede Ørestad Skole. En oplevelse jeg aldrig glemmer på grund af skolens arkitektur.

Arkitektur og pædagogik er på Ørestad Skole fra starten tænkt sammen bl.a. med en masse små nicher i klasselokalerne og i forbindelse med fællesarealerne, hvor eleverne kan arbejde uforstyrret – selvstændigt eller i mindre grupper. Fælles kantine på øverste etage med daglig sund & nærende kost. Gode toiletfaciliteter og meget andet.

Erfaring: Gode fysiske rammer smitter positivt af på den kropslige velvære og på læringsmiljøet – hos både elever og lærere.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

På billedet øverst kan man se Kalvebod Fælled Skole. Billedet er fra skolens offentlige hjemmeside, og jeg har tilladt mig at give det lidt ekstra free-style-kolorit i forbindelse med denne ”tegneblog”. Få nærmere indsigt i designprocessen, projektbeskrivelsen samt se billeder af skolen udefra og ikke mindst indenfor på arkitekternes hjemmeside:

http://www.ltarkitekter.dk/kalvebod-flledskole

Kalvebod Fælled Skole er det seneste skud på stammen af helt nye kommunale skoler i København. Udover bygning af nye skoler så er gamle skoler også blevet totalrenoveret.

Se artikel og fotos: ”Om tyve års skolebyggerier i Københavns Kommune” på Københavns Lærerforenings hjemmeside:

http://www.klfnet.dk/aktuelt/singler/om-tyve-aars-skolebyggeri-i-koebenhavns-kommune/om-tyve-aars-skolebyggerier-i-koebenhavns-kommune-del-4/

Snart går det så løs blot et par gader fra, hvor jeg selv bor. Københavns Kommune har nemlig købt en stor tom byggegrund lige i nærheden med henblik på at opføre en helt ny 3-sporet skole med fritidsinstitutionspladser og idrætshal. Vi glæder os og ser frem til at følge byggeriet.

Mere om ”Ny skole i min baghave” her på bloggen i nær fremtid.

Hvad med din kommune? Investeres der i børn, i skoler og i fremtiden? Skriv gerne en kommentar om dine erfaringer med moderne skolearkitektur eller manglen på samme (kommunale sparerunder, nedslidte skoler etc.).

Nedenfor: Videopræsentation ”Kalvebod Fælled Skole on vimeo”:

https://vimeo.com/297324283