Jan Thranes tegneblog

Blog

Kærligheden, kulturen, Grundtvig og samtalens væsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en længere årrække havde jeg en fast tegnerubrik ”Fotograferne” i Billed-Bladet, hvor jeg hver uge behandlede royale, kulturelle og/eller presse-relaterede emner. 

Arbejdet bestod blandt andet i en omfattende research i og omkring de historiske bygninger og kulturelle institutioner i København, hvilket inspirerede mig til at udvikle en tegneserie om en kærlighedsaffære mellem to unge mennesker, ”Christian & Sofie”.

Tegneserien er forblevet et skrivebordsprojekt, men jeg tænker stadig på Christian og Sofie, når jeg færdes i det indre København. Det giver byen en særlig glød – og de historiske bygningerne får liv.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Forleden så jeg så min debat- og blogger kollega Brian Degn Mårtensson affotograferet sammen med Grundtvig i Vartovs indre gård, hvilket fik mig til at tænke på Christians og Sofies første date …

Vartov ligger i øvrigt i Farvergade tæt ved DLFs hovedkontor. Er man på de kanter, kan jeg anbefale at kigge ind den gamle gård – ikke mindst hvis man er ude at spadsere med en man holder af.

Brian og Grundtvig finder du her – begge (!) til tænketankens SOPHIAs konference i Vartov forleden:

http://www.folkeskolen.dk/571639/sophias-konference-var-sympatisk-og-paen-men-maaske-skal-der-mere-aggression-til-for-at-redde-demokratiet - 571792