Jan Thranes tegneblog

Blog

Former, farver og sommervarme i storbyen

Forleden dag tog jeg sidst på eftermiddagen på en tur rundt i København – alene sammen med mit kamera.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ting er at gå tur med hunden eller kæresten, noget helt andet er at gå på opdagelse i byen sammen med et kamera – eller måske en kombination.

Som det fremgår af denne blog, så er det sjovt, spændende og ofte lidt af en øjenåbner at have et kamera med på turen. MEN samtidig med at ens synssans skærpes, når man tager billeder på turen, så er der en tendens til, at man får ”tunnel-syn” (kamera-syn) og andre sanser glider i baggrunden. Et godt råd på sommerferien er derfor at have kamera med kun en gang imellem. På ture uden kamera kan man have fokus på andre ting og sanser – is, nærvær i nuet, vinden, skygger og ikke mindst den gode samtale, når man går tur med en ledsager.

Forleden dag tog jeg sidst på eftermiddagen på en tur rundt i København – alene sammen med mit kamera. Det gav nogle helt nye perspektiver på byen og nogle sjove møder med udenlandske turister undervejs. Se selv dette lille udvalg af billeder – de afslører, at der er både en billedkunstlærer og en matematik/geometrilærer bag kameraet :-)

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Lidt malurt i bægeret. Jeg fik også syn for, hvor forfærdelig byplanlægningen er i København. Der skyder nye store bygninger op side om side overalt langs havnen i et omfang så det i den grad skæmmer havnefronten. Nå, men det er en helt anden snak som ikke skal sætte skår i glæden over de fantastiske oplevelser på nærværende tur.