Jan Thranes tegneblog

Blog

Kunst i de offentlige institutioner.

Er der kunst på din skole?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har netop – tirsdag d.22.12.2020 – overværet pressemødet fra rigshospitalet om det akutte pres på hovedstadens sygehusvæsen grundet corona-situationen. Diverse personalegrupper knokler og yder en ekstraordinær indsats – respekt for det.

Pressemødet blev afholdt med et flot kunstværk som ”bagtæppe”, hvilket har inspireret mig til dette indlæg.

Jeg er i dag bosat i København, men jeg har tidligere boet i Odense. Min gamle tandlæge dér var kunstinteresseret, og det var altid en formildende fornøjelse at se på spændende billedkunst i klinikken, når jeg var til behandling. En dag pegede han på sin seneste erhvervelse og spurgte til min mening. Hmmm – på den ene side ville jeg nødig såre ham, på den anden side spurgte han jo selv om min mening. Modigt og uden filter svarede jeg ærligt:  ”Jeg håber ikke du givet mere end 25 øre for det medmindre det er lavet af dine børnebørn”. Det viste sig, at billedet var lavet af nogle aber i Odense-Zoo.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

For nogle år tiden underviste jeg i visuel kommunikation på TEC – Technical Education Copenhagen – her uddanner man bla. dekoratører og malere. Her er både kantinen og flere gangområder flot udsmykket.

Billedkunstneren Poul Gernes har stået bag den farvestrålende oplevelse, man kan få på Herlev Hospital. Se videoen nedenfor.

Gør man noget ved den visuelle oplevelse på jeres skole – er der indkøbt billedkunst til væggene fx i personalerummet?

https://www.youtube.com/watch?v=7xMyfEF9Y6M&feature=emb_logo