Jan Thranes tegneblog

Blog

Ny skole i min baghave del 7

Trafikale udfordringer i forbindelse med skolebyggeri i storbyen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Positiv informationsstrategi

Informationsniveauet fra Københavns Kommune til os beboere i lokalområdet er højt. Vi er således netop blevet varskoet om, at det i forbindelse med opførelsen af en helt ny skole i mit kvarter  bliver nødvendigt at omlægge dele af trafikken. Dét havde jeg ikke selv skænket en tanke.

Trafikken omdirigeres

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Når man skal bygge en skole midt i byen – her i et kvarter med butikker, erhverv og 4.sals beboelsesbyggeri – skal den ”presses” ind på en relativ lille byggegrund og bygges helt ud til de omkring liggende gader. Det betyder – for at have plads til at bygge – at det er nødvendigt at arbejde helt ud på gaden. Derfor bliver området delvist spærret for trafik, som derfor bliver omdirigeret.

Nye boliger og mere liv på vej

Udover skolen bliver der også opført nye boliger i nærheden – her iblandt en række studieboliger. Det betyder endnu mere liv i kvarteret, og nogle unge mennesker har allerede etableret en lille kaffebar bl.a. med coffee-to-go. Herved bliver det muligt for de kommende forældre, der afleverer børn i den nye skole at tage en kop kaffe med på farten videre på deres vej til den nærliggende metro.

En mangfoldighed af skoler.

Den nye skole bliver til på baggrund af en stor befolkningstilvækst i Købehavn nu og i de kommende år. I de seneste år er der allerede skudt et hav af private skoler op i området. Ikke mindst etableringen af Amager Strandpark og i den forbindelsen opførelsen af en masse nye boliger har medvirket til, at mange nye, resursestærke og krævende børnefamilier er kommet til.

Den lokale folkeskole er ikke længere det første og eneste valg.

Den nye skole bliver den fjerde folkeskole i området. Mens blot ca. halvdelen af forældrene i området vælger at lade deres børn gå på Lergravsparkens Skole eller på Skolen på Amagerbro, så er det omkring 90 %, som har deres børn indskrevet på Skolen ved Sundet, som i øvrigt er en af Københavns mest eftertragtede skoler. Lad os håbe at den nye skole bliver mindst lige så populær.

Vi – os der bor i området – byder den under alle omstændigheder velkommen og glæder os til, at den står færdig i 2022.

Andre nye skoler i København.

Der er de seneste år blevet bygget flere nye folkeskoler i København. Se dem via dette link. Udover helt nye skolebyggerier, så er eksisterende skoler blevet totalrenoverede.

http://www.klfnet.dk/aktuelt/singler/om-tyve-aars-skolebyggeri-i-koebenhavns-kommune/om-tyve-aars-skolebyggerier-i-koebenhavns-kommune-del-4/

Skriv gerne en kommentar

Har du erfaringer med nyt skolebyggeri, renoveringer, opblomstring af privatskoler eller skolelukninger fra dit eget geografiske område så del dem gerne i en kommentar nedenfor.

Om illustrationen

På illustrationen øverst kan man se det store telt i kvarteret, som opsættes i begyndelsen af det nye år. Her kan byggeriet tage form og fart uanset vejr. Billedet har jeg fra det informationsmateriale, som Københavns kommune netop har sendt ud til os beboere i lokalområdet. Jeg har desuden indtegnet veje med sort og med et rødt kryds markeret, hvor jeg selv bor – i den firkantende andelsboligforening med en dejlig grøn gård i midten – tæt på den kommende nye skole.