Jan Thranes tegneblog

Blog

Back to normal – næsten

Restriktionerne slækkes men er der noget fra Corona-krisen, som er værd at tage med ind i fremtiden – god hygiejne og respektfuld afstand fx?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne har lært at vaske hænder og holde afstand. Det er jo godt også fremadrettet. Efter sommerferien skal der igen undervises i alle fag og afstandskravet på en meter mellem eleverne fjernes. Nu må de igen være samlet fuldtallige i klasselokalerne. Udenfor skal de dog stadig holde en meters afstand – hmmm. Forvirret? Udmeldingerne fra de såkaldte ”myndigheder” (hvem de så end er) har været mange og skiftende.

Nu er samfundet igen åbnet og tak for det. Dejligt bl.a. at se, hvordan også folks frisurer er ved at være normaliset – inkl. min egen.

Lad mig være helt ærlig i dette lukkede og fortrolige ”rum”. Jeg er fra provinsen, født og opvokset tæt på land, skov og strand. Selvom jeg har boet i København i mange år, så er der noget jeg aldrig helt har vænnet mig til.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Kys, kram og kærtegn er dejlige, når de sker med folk man kender – kender godt! Men som omgangsform mellem mere eller mindre fremmede mennesker, man møder i det offentlige rum, har jeg altid haft det lidt svært med. Under Coronaen har distanceringen folk imellem været et kærkomment påbud og pusterum – i hvert tilfælde for mig. 

Efter Coronaen er automat-reaktioner med kindkys og kram afløst af en større årvågenhed og respekt – indtil videre. Og den generelle hygiejne og holden afstand i det offentlige rum er slet ikke nogen dårlig idé, fx slipper man for typer og situationer som i tegningen øverst og i denne sketch,  ”Fly-rejsen med Tommy Kenter og Jeanne Boel”.

Back to normal – på en ny måde.

https://www.youtube.com/watch?v=C-wkQkbtC5c