Jan Thranes tegneblog

Blog

En helt ”almindelig” familie – findes den?

Familien anno 2020 er ofte en sammensat størrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kernefamilien og forestillingen om et livslangt forhold har historiske rødder i et andet århundrede. Dengang blev man ikke så gamle – i dag lever vi længere. Vi er stadig monogame, men den eneste ene er erstattet af flere af slagsen.

Vi lever i flere forskellige parforhold i løbet af livet – en slags seriemonogami med kortere eller længere pauser mellem forholdene.

Enlige forsørgere og sammenbragte familier kendetegner ofte nutidens familiemønstre. Det betyder også, at mange børns hverdag er præget af et sammenrend af mange personer og relationer.

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Noget vi som lærere også skal forholde os til.

Den lykkelige (kerne-)familie – mange drømmer om den – mange knokler for den.

”En lykkelig familie” – Clemens fortolker Anne Dorte Michelsen:

https://www.youtube.com/watch?v=9M1Eyq1qWss