Jan Thranes tegneblog

Blog

En stærk stemme i debatten om skolen er død

Iben Bendikte Valentin Jensen er død

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg modtog i dag – torsdag d.3.3.2022 – via Thomas Aastrup Rømers nyhedsbrev den sørgelige meddelelse om at Iben Bendikte Valentin Jensen er død – han skriver i sin indledning:

”En af landets mest selvstændige og reflekterede pædagoger, Iben Benedikte Valentin Jensen, er død. Hun var blandt de første, der så, hvilken problematisk vej de pædagogiske vinde blæste i starten af 2010’erne. Hun fik også egenhændigt drejet DLF i en mere kritisk retning med en inspirerende tale ved et optog foran Christiansborg, der vækkede mange mennesker. Hun havde selv arrangeret optoget.”

http://www.thomasaastruproemer.dk/liste-over-iben-benedikte-valentin-jensens-produktioner.html

Jan Thranes tegneblog

Med afsæt i omtrent en menneskealder som bladtegner og sideløbende underviser på både kunstskoler, seminarier, erhvervsskoler og i folkeskolen, sætter Jan Thrane i denne blog sin skarpe og kærlige pen på folkeskoleområdet. Jan Thrane er uddannet folkeskolelærer med blandt andet matematik som linjefag.

Brian Degn Mårtensson videregav Iben Benedikte Valentin Jensens opfordring til at møde til demonstration foran Christiansborg 11.09. 2015

https://www.folkeskolen.dk/568700/i-grundtvigs-navn

Jeg deltog selv i demonstrationen, hvor jeg b.la. mødte flere kolleger, som jeg indtil da kun kendte her fra Folkeskolen.dk. Jeg tog i den anledning fotoet ovenfor.

Hun holdt en fantastisk tale, som blev lagt op på Folkeskolen.dk:

https://www.folkeskolen.dk/570500/saaledes-talte-iben